More


  Tot mai puțini sătmăreni

  =

  populatie-satu-mare

  Populația județului Satu Mare este în scădere alarmantă. O spun statisticile oficiale! Practic, în ultimele două decenii, populația județului Satu Mare a scăzut cu peste 20%. Dacă se va menține această tendință, există toate șansele ca în 100 de ani Sătmarul să aibă o populație de câte mii de persoane!

  Concret, populația județului Satu Mare a scăzut în 23 de ani a scăzut cu peste 70.000 de persoane. Potrivit recensământului oficial din 7 ianuarie 1992, în județul Satu Mare trăiau 400.789 de persoane. La recensământul din 18 martie 2002 mai erau 367.281 persoane, iar la cel din 20 octombrie 2011 au fost luate în evidență 344.360 persoane. Potrivit evidențelor autorităților județene, în anul 2015 populația județului a ajuns la 329.000 de persoane. Printre cauze se numără scăderea natalității, creșterea mortalității și migrația masivă.

  Din nefericire, în județul Satu Mare se înregistrează cele mai multe decese din România. Suntem pe primul loc la decesele prin boli cardiovasculare și pe locul al treilea la decesele prin tumori. Tot pe prima poziție ne situăm și când vine vorba despre cea mai scăzută speranță de viață.

  Astfel, speranţa de viaţă este scăzută la sexul masculin în toate judeţele, cele mai scăzute niveluri, valori de sub 70 de ani, înregistrându-se în Satu Mare, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Brăila şi Botoşani.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img