More


  Trei zile de muzică bună şi exuberanţă la Festivalul Muzicii de Stradă

  =

  Street-Music-festival2

  Duminică s-a încheiat cea de a treia ediţie a Music Street Festival, eveniment unic în România. Câştigătorii marelui premiu din acest an sunt două formaţii: Moonfellas din Târgu Mureş (România) şi Acoustic Soul (Ruse) Bulgaria.

  Timp de trei zile străzile din centrul bătrânului Sătmar au răsunat de muzică bună, atmosfera nefiind cu nimic mai prejos faţă de burgurile europene.

  Manifestarea s-a dovedit – ca la fiecare ediție de altfel – una decentă, cu muzică diversificată pentru toate gusturile și de calitate, cu bună dispoziție și relaxare. Spațiile publice din centrul orașului au fost invadate de muzicieni din mai multe colțuri ale bătrânului nostru continent, sătmărenii având ocazia de a asculta muzică în stiluri blues, jazz, funky, pop, world music, clasic etc.

  Street-Music-festival1

  Ajuns deja la a treia ediție, Festivalul Muzicii de Stradă a prins strălucire și amploare tocmai datorită înscrierii în concurs a muzicienilor și artiștilor stradali (20 la număr) din toată Europa, care au venit la Satu Mare pentru a-și prezenta talentul. Organizatorii au încurajat și interpretările non-muzicale cum ar fi jongleri, graficieni de stradă sau statui vii. Evoluția artiștilor a fost evaluată de un juriu de specialitate care a punctat fiecare participant în concurs.

  Ultima seară s-a încheiat cu concertele celor de la Balcony Players din Olanda, care au ridicat publicul la dans, pentru ca la final să urce pe scenă membrii trupei Stema, muzica bucureștenilor fiind foarte bine primită de public.

  În urma deliberări juriului, după miezul nopţii, s-au anunţat câştigătorii celei de a treia ediţii a Street Music Festival:

  Premiul special de 500 de lei pentru orele întregi de muzică stradală a fost acordat formației Project Akusztik din Ungaria.

  Votul publicului de pe facebook a fost acordat trupei sătmărene Outdoor Five, premiul fiind de 500 de lei, iar formația The Phoenix din Satu Mare a fost aleasă să participe la Festivalul Muzicii de Stradă din Veszprem, Ungaria.

  Premiul III în valoare de 1000 de lei, oferit de Rolland Corp, s-a acordat artistului Cezar Hăbeanu din Dublin, Irlanda. Premiul II în valoare de 2000 de lei, oferit de Clinica Oftalmologică Vitreum, a fost acordat trupei Muligan Tree din Gheorgheni, România.

  Marele premiu în valoare de 2000 de euro a fost împărţit anul acesta de două trupe: Moonfellas din Târgu Mureș și Acoustic Soul din Ruse (Bulgaria).

  Moonfellas este o formaţie relativ tânără care combină Indie folk şi alternative rock din decembrie 2014 pentru a ajunge la un sunet altfel. Muzica lor te cucereşte din primele acorduri şi te plimbă prin emotiile fiecărei piese.Membrii trupei sunt: Fehér Csaba – lead vocals, acoustic guitar; Szász Csaba – electric guitar, ukulele, backing vocals; Baier Emil – bass guitar; Kiss Levente – drums, percussion.

  Duetul Acoustic Soul, format din doi tipi de mare ispravă, Tony şi Alexander, vine tocmai din Bulgaria, mai precis din Ruse. “Suntem doi băieți, care ne-am cunoscut acum 5 ani într-un parc, am început să jemuim împreună şi de atunci suntem prieteni și colegi cu o pasiune comună către muzică” spun cei doi despre ei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img