More


  Un nou început pentru Consiliul Elevilor

  =

  Capitala a găzduit în perioada 27-29 iulie cea de a XX-a Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor, organizată de Consiliul Municipal al Elevilor București și structurile partenere, având ca scop desfășurarea alegerilor pentru mandatul 2016-2017 și îmbunătățirea actului educațional.

  În cadrul Colegiului Național ,,Matei Basarab” a avut loc festivitatea de deschidere a evenimentului, fiind prezenți reprezentanții Inspectoratului Școlar București, ai Ministerului Educației Naţionale și Cercetării Ștințifice, ai sindicatelor și liderii organizațiilor studențești, care și-au expus părerile cu privire la învățământul autohton, oferind un fond de idei însemnat.

  Ședințele au fost desfășurate în amfiteatrul ,,Moxa” din complexul Moxa și amfiteatrul ,,Ion Ionescu de la Brad” din cadrul USAMV, unde președinții Consiliilor Județene ale Elevilor din întreaga țară au dezbătut și elaborat un plan de schimbare educațională în conformitate cu nevoile tinerilor. De asemenea, aceștia au ales noua componenţă a Consiliului Național, Vlad Ștefan, elev al Colegiului Național ,,Andrei Șaguna” din Brașov, ocupând funcția de președinte, au asistat la prezentarea raportului de activitate, depunerea mandatului curent și au decis strategia viitoare a structurii.

  Reprezentanții elevilor speră ca acest eveniment să reîmprospăteze forul suprem de reprezentativitate din învățământul preuniversitar prin prisma noilor săi membri. Consiliul Elevilor consideră că cei 10 ani de existență, sărbătoriți prin acest eveniment, au impactat viețile tinerilor din România, punând în centrul sistemului educațional nevoile elevilor și este sigur că oportunitățile de dezvoltare vor lua amploare în anii viitori prin parteneriatul cu decidenții și actanții educaționali.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img