Un picnic special la Castelul Degenfeld

DSCF6052

Cea de-a treia ediţie a PICNICULUI COPILULUI ADOPTAT, care a avut loc sâmbătă la Castelul Degenfeld din Hodod, s-a desfăşurat sub motto-ul: „ Nu uita nici măcar pentru o clipă/ Că nu te-ai zămislit/ Sub inima mea, ci în ea./ Eşti al meu” .

Organizatorii acestui picnic au fost: Consiliul Judeţean al Judeţului Satu Mare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Satu Mare ( DGASPC ), Biroul Adopţii Satu Mare, Centrul Reformat Eclesiastic, Cultural şi de Învăţământ Degenfeld şi echipa de lucru a părinţilor adoptivi.

Delegatia de la DGASPC Szabolcs-Szatmar-Bereg
|
După sosirea şi înregistrarea oaspeţilor, familiile adoptive şi-au postat fotografiile de familie într-un album special, conform tradiției obișnuite la edițiile anterioare. A avut loc apoi o pregătire a picnicului în parcul castelului, iar fiecare familie în mod individual a venit cu propuneri, în urma unei socializări fructuoase. La acest eveniment a participat şi o delegaţie din Ungaria, condusă de domnul Hasulyo Szabolcs, director general al DGASPC Szabolcs-Szatmar-Bereg.

În cuvântul de deschidere, Mariana Dragoş – director general al DGASPC Satu Mare a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participarea la acest picnic dedicat deopotrivă părinţilor adoptivi şi copiilor adoptaţi. Scopul acestui picnic a fost acela de a lega prietenii între copiii adoptaţi, dar şi între părinţii adoptivi prin activităţi specifice de socializare. Mulţumim sponsorilor care ne-au sprijinit pentru organizarea acestui picnic, respectiv: firmei DERŞIDAN din Satu Mare, fermei legumicole VRAJA LEGUMELOR din Botiz, Fundația Maurer din Satu Mare, BRUTĂRIA DANIEL din Satu Mare, firma ȘERBĂNESCU din Satu Mare, firma GERODAR din Satu Mare.

Protopopul Nagy Sandor a transmis un mesaj de respect și încurajare pentru cei prezenți, accentuând misiunea creștină al oricărui părinte și importanța iubirii, sincerității și a onestiei în cadrul fiecărei familii.

Hasulyo Szabolcs, reprezentantul instituţiei de protecţia copilului din Ungaria a spus că a onorat cu bucurie această invitație fiindcă dorește să cunoască practica sătmăreană în materia adopției și să dezvolte asemenea servicii postadopții și pentru familiile adoptive din județul Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Au luat cuvântul și părinții adoptivi. Iar aceștia au reamintit că ar fi necesară înființarea unei asociații a familiilor adoptive pentru a crea un forum veritabil atât pentru părinții adoptivi, cât și pentru cei care doresc să adopte în viitor.

Pe toată durata picnicului, copiii, părinţii adoptivi şi oaspeţii au participat la diverse activităţi cultural-artistice pentru copii, pe grupe de vârstă. Au fost înfiinţate diferite standuri pentru meşteşugurile tradiţionale, unde copiii au confecţionat pe loc diferite obiecte de artizanat. În orele prânzului toţi cei prezenţi au servit mâncăruri tradiţionale pregătite special de către personalul fundației.

În timpul picnicului, părinţii adoptivi s-au întâlnit şi cu d-na prof.univ. dr. Ana Muntean, de la Universitatea de Vest Timișoara, pentru a discuta despre psihologia copilului adoptat, metode de relaţionare cu acesta și bune practici în educație A subliniat eficiența tehnicii reflectării, metodă mult accentuată în ultima perioadă în psihoterapie. Copiii adoptaţi, la rândul lor au participat la diverse activităţi de relaxare prin intonarea unor cântece alături de Elabela s-au jucat în parcul clădirii, iar în final ei au primit cadouri, printre altele o carte de poveste pe tema adopției.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Filiala ANTON DAVIDESCU a UZPR Satu Mare este una dintre cele mai puternice din țară

Filiala ANTON DAVIDESCU a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) Satu Mare a fost înființată în 13 februarie 2020, în „Sala Multimedia” a Bibliotecii...

AROGANȚĂ. Șeful de cancelarie al PREFECTULUI, Adrian Cozma, CĂLARE pe BANII sătmărenilor!

Acesta își folosește influența și își face  plăcerile și își întreține hobby-urile din bani publici Iată cum unii locuitori ai județului trăiesc la limita subzistenței,alții...

Omul de afaceri Crișan Mihai și foști polițiști Boșca Vlad și Felician Jurj achitați 

Curtea de apel Oradea a dat soluția definitivă în dosarul 2727/111/2016 în care omul de afaceri Crișan Mihai era acuzat de DNA de infracțiunea...

Bărbat CONDAMNAT la pedeapsa cu închisoarea IDENTIFICAT

  Poliţiştii au identificat un bărbat, de 40 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii. Ieri, 1 iulie, poliţiştii din cadrul Poliției...

6 permise SUSPENDATE și 210 SANCȚIUNI aplicate într-o singură zi

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 1 iulie, activități de menținere a unui climat de siguranță...