Un singur elev a rămas nerepartizat la liceu!

eminescu

După prima etapă computerizată, șapte licee din județul Satu Mare și-au ocupat toate locurile. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, acestea sunt Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, Colegiul Național “Ioan Slavici” Satu Mare, Colegiul Național “Doamna Stanca” Satu Mare, Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare, Liceul Reformat Satu Mare, Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare și Liceul Teoretic Negrești Oaș.

Clasa de “mate-info” de la Eminescu, cea mai tare
O singură clasă de la liceele din Satu Mare a avut ultima medie de admitere peste 9. E vorba de clasa de matematică-informatică de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu unde ultima medie de intrare a fost 9,45 . O medie care plasează colegiul sătmărean între primele 60 din ţară ca medie de admitere. În plus din cei 28 de elevi din această clasă, 14 au avut nota maximă la matematică!

A doua clasă ca medie de intrare, 8,86, a fost cea de mate-info de la Colegiul Ioan Slavici iar clasa de mate –info bilingv a fost pe trei cu ultima medie, 8,78.

Interesant e că la Liceul Tehnologic Petofi Sandor din Lazuri nu apare nici un elev repartizat iar la clasa de mediu de la Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron” s-a intrat cu cea mai mică medie…2, 84.

Un elev…nerepartizat
Din cei 1.671 elevi absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși pentru admiterea în învățământul liceal la unități de învățământ din județul Satu Mare, au fost repartizați 1.670, iar un elev a rămas nerepartizat. Au ocupat locuri în învățământul liceal din județul Satu Mare și nouă elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune. De asemenea, 52 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.

În prima etapă de înscriere și admitere la învățământul liceal, cei 1.670 de elevi repartizați (1.661 elevi din județul Satu Mare și nouă elevi proveniți din alte județe) au ocupat 1.092 locuri în clase de la filiera teoretică, respectiv 578 locuri în clase de la filiera tehnologică.

În perioada 21-29 iulie 2016 va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Pentru etapa a II-a de admitere în învățământul liceal sunt disponibile 290 locuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...