More


  Undă verde de la Primărie

  =

  biserica

  Primăria municipiului Satu Mare nu s-a arătat sensibilă la protestele Protopopiatului Ortodox, care solicita o repoziționare a viitorului magazin Lidl. Investiție ce se va realiza pe Drumul Careiului.

  Concret, conducerea Protopopiatului Ortodox Satu Mare și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care va fi amplasat viitorul magazin Lidl din vecinătatea Catedralei ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Mai exact, magazinul ar fi amplasat oarecum cu spatele la lăcașul de cult, ceea ce a stârnit nemulțumirea reprezentaților cultului ortodox.

  Să înceapă construcţia
  Conducerea Primăriei Satu Mare a menținut poziționarea inițială și susține că amplasarea viitorului magazin nu este o problemă reală. Cea mai mare problemă o va reprezenta fluidizarea traficului în intersecția de la Crinul, susține edilul șef sătmărean.

  ”Poziționarea magazinului este cea mai mică problemă a noastră. Sistematizarea sensului giratoriu, a traficului în intersecția de la Crinul este marea noastră problemă. La această întrebare trebuie să găsim un răspuns liniștitor. Cei de la Lidl se încadrează în toate condițiile legale și tehnice. Important pentru sătmăreni și pentru noi, ca administrație locală, este să se întâmple ceva acolo, să nu rămână acel teren viran. Important este să găsim o destinație acceptabilă, fie comercială, fie de altă natură”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

  Negocieri și în trecut
  Pentru a ajunge la un consens, reprezentanții Bisericii Ortodoxe, prin protopopul Ioan Socolan, s-au întâlnit în luna mai cu reprezentanții hypermarketului LIDL, în cadrul unei ședințe de lucru intermediate de fosta conducere a Primăriei Satu Mare. Cele două părți au ajuns la acea dată la un acord de principiu pentru construirea unui nou magazin la Satu Mare, în zona intersecției Crinul. Din câte se pare, totul a fost schimbat în final.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img