More


  „Vrem o ţară, ca afară !“

  - Advertisement -

  De-a lungul istoriei umanităţii, o seamă de oameni inteligenţi, care nu trăiau în timpul lor din punct de vedere al noilor idei progresiste, au fost ucişi fără milă, târâţi prin închisori, iar unii marginalizaţi. A trebuit să treacă o vreme până când ideile lor au fost înţelese, iar ei au fost reabilitaţi post-mortem. Cu toate că se cunosc aceste fapte reprobabile, totuşi în zilele noastre mai avem de-a face cu mentalităţi menite să anihileze oamenii cu idei şi clar-viziune inteligentă. Aceştia sunt reduşi la tăcere, iar ideile lor sunt încarcerate în închisorile: ignoranţei, profitorilor, diletanţilor, filfizonilor, profitorilor, vânzătorilor de ţară, traseiştilor politici şi, în anumite situaţii, în cele ale proştilor.

  Nu putem să rămânem snobi sau să experimentăm mereu modele şi gândiri impuse de cei străini de conştiinţa naţională. Chiar dacă am avut sau avem deschizători de noi viziuni strategice, aceştia au fost sau sunt obturaţi de altfel de lideri, care au în spate alte comenzi pline de interese ascunse. Nu mai avem lideri puternici ! Unii au murit, iar altora li s-a pus „căluşul în gură !”. Chiar dacă aceştia există ei sunt terfeliţi de tăvălugul psihologic al subestimării şi anihilării din spaţiul public. Criza de idei, de personalitate, nu poate duce decât la o criză de viziuni strategice, bine fundamentate în economia de piaţă. Neîncrederea domneşte peste tot, iar haosul îşi face loc pe nesimţite, cu fiecare an care trece ca o nălucă pe lângă noi.

  Comoditatea de a nu gândi, de a nu ne susţine adevăraţii lideri cu idei, dezinteresaţi, este înlocuită cu strategiile exploatării fără milă a bogăţiilor naturale şi a inteligenţei celor care s-au resemnat în faţa celor care nu s-au gândit niciodată la democraţie, dar s-au gîndit la profiturile lor, ascunse în conturile secrete deschise prin ţările occidentale. Oamenii de afaceri români, care mai ţin sus steagul ambiţiei de a susţine o afacere în propria lor ţară, spun că sunt vânaţi de tot felul de concepţii financiare poliţieneşti, parcă pentru a-i putea anihila, pentru ca aceştia să nu poată deveni „concurenţi de temut” în faţa altor investitori, care au în spate peste o mie de ani de capitalism.

  Oamenii de afaceri români au băgat de seamă că se pune mare accent la ora actuală pe mijloacele coercitive financiare. În loc să asistăm la o relaxare fiscală şi o încurajare a mediului de afaceri românesc, „ laţul se strânge tot mai mult” în jurul celor care doresc să menţină o investiţie privată, în urma căreia au fost angajaţi sute sau mii de oameni. Accentul inteligent şi strategic ar trebui îndreptat nu împotriva celor care doresc să-şi menţină o fabrică sau o afacere în agricultură, în mod cinstit, ci pe noile idei, care ar putea valorifica potenţialul bogăţiilor naturale, dezvoltarea şi încurajarea unor afaceri profitabile pentru România, iar PIB-ul să se formeze în cea mai mare parte din tranzacţiile la export şi nu din sumedenia de amenzi, care descurajează mediul de afaceri românesc. În alte ţări, întreprinzătorii particulari plătesc o taxă anuală, iar veniturile obţinute de ei sunt gestionate în mod independent, în funcţie de necesităţi, iar o parte din profituri este reinvestită…spun românii, care „au lucrat afară”…

  Cum să nu avem evaziune fiscală excesivă ! Oare nu din cauza unui sistem fiscal „ spoliator”, oamenii sunt determinaţi în multe situaţii să se refugieze în zona evaziunii fiscale… pentru a supravieţui…Alţii renunţă, închid porţile fabricii, vând animalele, renunţă la orice idee de afacere şi pleacă în „ţările…dezvoltate”. Nu vă imaginaţi câtă dezamăgire există în mintea românilor care s-au reîntors acasă, au vrut să investească…dar s-au lovit de rigiditatea unui sistem fiscal, parcă în mod intenţionat construit de forţe externe concurente…

  Se spune că România a devenit ţara extremelor! Nimeni nu vorbeşte de acumularea sălbatică de capital…România democratică este ca un copil, după atâţia ani şi ani de aşa-zis socialism. Cum poţi să-i ceri unui copil să devină bogat şi democrat peste noapte, fără să-i asiguri mai nimic… decât mijloace de coerciţie ???!!! Dacă înainte de 89 economia era centralizată excesiv, acum ea este fiscalizată printr-o sumedenie de: taxe, impozite şi dări către stat…iar acesta nu asigură nimic investitorului cinstit. Unora le este teamă să mai facă investiţii…Prosperitatea s-ar putea atinge printr-o relaxare fiscală reală, care să încurajeze mediul de afaceri românesc, iar „controlorii” să aibă grijă de avuţia naţională, de aurul verde şi celelalte metale preţioase…nu de cei care muncesc şi produc ceva…Nu mai daţi cu biciul fiscal pe „caii democraţiei”, care s-au împotmolit în rigiditatea fiscalităţii…! Vaca după ce o mulgi, degeaba îi dai amenzi şi o ameninţi…că nu mai poate da lapte. Ea dă: anxietate, suferinţă, sânge, lacrimi… şi o cruntă dezamăgire pentru că a ajuns slugă la astfel de stăpâni…” Grija pentru om şi destinul lui trebuie să constituie interesul principal; Singura modalitate de a nu greşi este să nu ai idei noi “-Einstein.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img