More  Absenţă mare la sesiunea din toamnă la Bacalaureat

  - Advertisement -

  sesiunea-toamna-Bac

  77 de candidați au lipsit de la prima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Potrivit evidențelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, proba de luni a fost susținută de 274 de candidați din totalul de 351 înscriși.

  În funcție de tipul de subiect, pentru filiera teoretică profil real, filiera tehnologică și filiera vocațională – toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic), din 259 înscriși au fost prezenți 199, respectiv pentru filiera teoretică profil uman și profilul pedagogic, din 92 înscriși au fost prezenți 75. Nu au fost semnalate incidente.

  Subiecte abordabile la Limba Română
  Absolvenții care au susținut luni, 22 august, proba scrisă la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat subiecte diferite, în funcție de profilul la care au studiat (Real sau Uman). Astfel, la profilul Real, elevii au primit un text din „Noaptea de sânziene” de Mircea Eliade, la care au avut de rezolvat nouă cerinţe. Al doilea subiect la română a constat în elaborarea unui text argumentativ de 300 de cuvinte maximum pe tema relaţiilor de prietenie. Al treilea subiect a avut ca cerinţă redactarea unui eseu în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic al lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.
  La profilul Uman, absolvenţii au primit un text din Gib. I. Mihăescu, din „Bordelul de rezervă”, pe marginea căruia au avut de rezolvat nouă cerinţe.Subiectul al doilea a constat în redactarea unui text argumentativ despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală, iar la subiectul al treilea, elevii trebuiau să redacteze un eseu despre viziunea despre lume într-un text poetic al lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare