More

    Acelaşi adversar, acelaşi scor la debutul în noul sezon

    olimpia

    Cu un nou format, cu echipe care s-au retras pe ultima sută de metri, cu formaţii încropite cu o zi înainte, a început noul sezon al Ligii a 2-a. Acolo unde Olimpia Satu Mare a întâlnit Metalul Reşiţa, care s-a prezentat cu doar 11 jucători.

    Elevii noului antrenor Bogdan Andone au reuşit să se impună cu 5-0, în faţa unei grupări cu cinci jucători sub 17 ani şi strânsă în două zile. După cum era normal în aceste condiţii, Olimpia a controlat fără să forţeze jocul şi a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 15 prin Faur, care a rămas singur cu Radu, dar cel din urmă a intervenit inextremis. Zece minute mai târziu Vasile Pop trimite în transversală o pasă venită de la Kanalos, care a reuşit o cascadă de driblinguri pe partea stângă.
    Deşi Olimpia a avut ocaziile cele mai mari, Buduroi, în minutul 33 a fost scăpat din marcaj, dar lovitura sa de cap din câţiva metri a trecut pe lângă poarta lui Anca-Trip. Iar la faza imediat următoare, Muntean face 1-0 după o acţiune pe cont propriu finalizată cu un şut frumos. Acelaşi Dumitru Muntean reuşeşte dubla, în minutul 38, după încă o incursiune în partea stângă.
    La revenirea de la cabine, galben-albaştri au părut mult mai proaspeţi şi au mai înscris de trei ori. Înainte însă, în minutul 56 Faur marchează dar golul e anulat pentru un off-said la atacantul nostru. Nou venitul Vasile Pop, care a făcut un meci foarte bun reuşeşte golul meciului, după un şut de la peste 30 de metri spre vinclu, în minutul 68. După nici două minute Faur îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după un şir de pase frumoase reuşite de elevii lui Andone în suprafaţa de pedeapsă.
    Venit de pe banca de rezerve, Takacs a stabilit scorul final cu o semi-scăriţă peste Radu în minutul 75. Acelaşi Faur îşi trece în cont şi el o bară, în minutul 82, după un şut care a căutat vinclul porţii Metalului. S-a terminat 5-0 şi gruparea sătmăreană începe cu dreptul un sezon care se anunţă greu, anevoios, cu multe incertitudini.
    Olimpia: Anca-Trip – Ciul, Mureşan, Onicaş, Iuhas, Krausz, Rus (67 Heil), Muntean (77 Villand), Pop, Kanalos (46 Takacs), Faur.
    Reşiţa: Radu – Matei, Anghel, Nedelcu, Ciobanu, Buduroi, Ghimiş, Ilie, Iorga, Buzdugan, Chira.

    Metalul Reşiţa cu jucători de la Snagov
    Ca şi un paradox, a rămas doar numele de Metalul Reşiţa. Asta pentru că jucătorii care au ajuns în noaptea meciului la Satu Mare sunt de fapt juniorii de la Voinţa Snagov, echipă din Liga a III-a. George Dumitru, antrenorul de sâmbătă de pe banca reşiţenilor a fost de fapt principal la echipa de lângă capitală, dar joi seara a fost sunat de patronul şi prietenul său Cătălin Rufă să caute jucători şi să facă deplasarea cu echipa la Satu Mare.
    Practic ultimele legitimări pentru Metalul s-au făcut vineri după-amiază, iar unii spun că echipa oaspete a ajuns abia la ora 4.00 dimineaţa înaintea partidei, ceea ce a pus amprenta pe tinerii fotbalişti, mulţi dintre aceştia aflându-se la primul meci în eşalonul doi. Dar promisiunile referitoare la echipa Metalul, care a început sezonul cu -14 puncte sunt mari, din cele declarate de antrenorul Dumitru.

    Olimpia – Reşiţa, 5-0, episodul doi
    Se pare că echipa din Caraş-Severin aduce noroc în prima etapă Olimpiei, de fiecare dată. La fel ca şi acum, exact la debutul sezonului 2015-2016, galben-albaştri s-au impus tot cu 5-0, dar la Reşiţa. Atunci au marcat Iuhas, Boştină de două ori, Faur şi Cădar.
    Un alt episod a avut loc în noiembrie 2015, atunci când jucătorii, supăraţi de finanţatorul Cătălin Rufă s-au prezentat la Satu Mare, dar partida nu s-a disputat, după ce jucătorii oaspeţi au intrat pe teren cu un banner pe care era scris mesajul “Fotbalist 2015 = Sclav”.

    Dumitru George: “Metalul va avea o altă faţă în două săptămâni”
    “A trebuit să facem contracte noi, până joi eram la Divizia C, iar lucrurile s-au întâmplat foarte repede şi vineri am plecat foarte târziu, a trebuit să facem anumite formalităţi, să legitimăm jucători fără contracte. Astăzi (n.r. sâmbătă) am jucat cu opt copii de la juniorii republicani, era foarte greu. Am încercat să nu luăm cât mai multe goluri, aşa cum a luat Şoimii Pâncota, am înteţeles. Felicit echipa gazdă! Dar veţi vedea cum vom arăta peste două săptămâni, vom arăta mult mai bine. În două zile nu am putut face miniuni. Echipa va juca meciurile de acasă pe terenul de la Snagov, eu practic sunt antrenor intermiar, sunt prieten cu patronul şi m-a rugat pentru acest meci să-i dau o mână de ajutor. Probabil voi rămâne secund, vom vedea. Dar din iarnă echipa va avea altă faţă, vor veni jucători de top. Săptămâna aceasta vom legitima cel puţin zece jucători”, a spus antrenorul Metalului.

    Bogdan Andone: “Îmi doresc să facem pasul spre un ritm mai apropiat de Liga 1”
    “Se ştia că sunt unele echipe cu probleme financiare, fără jucători, care au fost nevoiţi să găsească soluţii să se prezinte. Sper să rămână un campionat cu 20 de echipe, să conteze absolut toate meciurile. Sunt mulţumit de atitudinea băieţilor, este una pozitivă, bună, încearcă să respecte ceea ce le cer eu. După cum am mai spus, mai avem nevoie de 2-3-4 jucători care să ne dea puţină calitate, puţină linişte. Într-adevăr am întâlnit o echipă neexperimentată, dar s-au văzut traseele, am avut o idee de joc, am creat câteva faze foarte frumoase, dar când am ajuns la finalizare ne-a lipsit acea calitate, valoare. Un Alibec, un Budescu, un Nicuşor Stanciu, dar a fost astăzi (n.r. sâmbătă) Muntean. A fost dificil din cauza căldurii foarte mari, i-am încărcat pe băieţi cu antrenamente, nu erau obişnuiţi cu stilul meu de lucru. Vreau mai multă agresivitate, un ritm de joc mult mai bun, mai rapid, altceva. E greu, ei au fost obişnuiţi, doar nu ei neapărat, în Liga a II-a e un nivel de confort, dar eu îmi doresc să facem pasul spre un ritm mai apropiat de Liga 1. Va fi greu, foarte dificil, e un consum mare de efort ,e alt nivel şi va fi foarte mult de munca. În concluzie, mi-a plăcut atitudinea şi preocuparea, dar avem foarte mult de muncit”, a conchis Andone.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE