Aglomeraţie mare la Vama PeteaSequence-19_1

Aglomerație foarte mare în Punctul de Trecere a Frontierei de la Petea. Cu toate că s-au deschis cinci benzi, tot au fost cozi de peste un kilometru. De asemenea, cei care au dorit să intre în țară au avut nevoie de peste o oră pentru a tranzita punctul.

Din Portugalia, Italia, Franţa şi din mai toată Europa…românii vin acasă la ai lor. Chiar dacă au de parcurs sute, mii de kilometri, gândul că vor ajunge acasă le dă putere. În prima zi a lui august Vama Petea a fost ca de fiecare dată în această perioadă… foarte aglomerată. Marea majoritate a sătmărenilor se află în concediu în luna august, astfel că se folosesc de acest prilej pentru a se întoarce acasă la cei dragi.
“În fiecare an în perioada vacanțelor de vară, în perioada concediilor, se aglomerează traficul în punctele de trecere ale frontierei, în momentul acesta bunăoară la Punctul de Trecere a Frontierei Petea pe sensul de intrare în țară,se lucrează la capacitate maximă, adică pe cinci coloane.Timpul de așteptare este undeva la 30 de minute dar variază de la 30 de minute până la 60 uneori chiar la 90 în anumite momente. Este o perioadă la care ne-am așteptat, pe care o tranzităm în fiecare an de altfel. Personalul este suficient și bine pregătit în așa fel încât să facă față situației însă trebuie să se țină cont de un lucru… Începând din noiembrie 2015, Poliția de Frontieră Română face verificări sistematice în Punctele de Trecere a Frontierei atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară.Tocmai de aceea timpul de așteptare s-ar putea să crească.Participanții la trafic au la dispoziție pe site-ul Poliției de Frontieră Română o aplicație prin care pot să vizualizeze în timp real care sunt timpii de așteptare în toate punctele de trecere a frontierei din România inclusiv cele din raza județului Satu Mare astfel încât își pot organiza călătoria și pe intrare și pe ieșire într-un mod optim”, a declarat Oana Pârcălab, purtător de cuvânt al STPF Satu Mare.
“Este coadă mare, dar merge destul de repede. Dar şi aşa ai de aşteptat mai bine de o oră la rând. Ne-am aşteptat să fie coadă, pentru că în fiecare an este.”, ne-a spus un sătmărean care tocmai se întorcea din Italia.
“Noi venim din Spania, şi am avut un drum foarte aglomerat. S-a circulat foarte greu în Austria, iar de la nişte prieteni am aflat că la fel s-a circulat şi în nordul Italiei şi al Sloveniei. Aici în Ungaria a fost mai lejer traficul. Probabil că ajunşi aici, fiecare s-a orientat spre vama cea mai apropiată de casă”, ne-a spus un alt sătmărean venit în concediu acasă. “Venim de departe, din Franţa, şi aducem câte un cadou pentru fiecare dintre cei lăsaţi acasă. Aşa facem în fiecare an, ne întoarcem în România cu maşina plină de daruri”, a afirmat o doamnă originară din Oaş.
Dacă acum Vama Petea este plină pe sensul de intrare, la finele acestei luni și începutul lunii septembrie cozile se vor muta la sensul de ieșire.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts