Ana Maria Popescu: „Nu știm când vom mai prinde o zi liberă, dar știu sigur că la cumpărături în Rio nu vom mai ieși!”spada

Prima parte a delegației României pentru Jocurile Olimpice se află la Rio de luni, 25 iulie. Din prima tranșă au făcut parte și reprezentanții de la scrimă. Sportivi, antrenori, alături de maseur și doctor, s-au cazat în satul olimpic și au trecut cu bine de primele zile de antrenamente în Brazilia. Chiar nu totul este la superlativ, scrimerii români s-au adaptat situației, și, pe rând, vor transmite prin intermediul site-ului www.frscrima.ro gândurile lor de la Rio către fanii din România.


Duminică, 31 iulie, în prima zi liberă de când sunt pe tărâm sud-american, scrimerii români au ieșit la cumpărături în Rio. Aventurile lor au fost așternute, cu umor, de Ana Maria Popescu (Brânză) pe pagina sa oficială de Facebook: „După o săptămână de acomodare și antrenamente, ne-am câștigat dreptul la o zi liberă. Yeeey! Ne trezim de dimineață (ne spălăm pe ochi, pe față), servim micul dejun, ne scoatem <<hainele bune>> și plecăm la plimbare. Prima problemă. TAXI. În afara Satului Olimpic, în lumea pe care noi nu am mai văzut-o de o săptămână, totul pare un haos. Găsim în cele din urmă trei mașini. Ajungem după zece minute în fața complexului Metropolitano. Altă surpriză. Magazinele se deschid la ora 13:00 și ceasul este 10:30. Un taximetrist vorbitor de engleză ne spune că există alt compex la cinci minute de mers cu mașina. Ok. O parte din colegi se urcă în mașini. Eu cu Suflețel (n.r. – Simona Pop) și <<micuțul judoka>> rămânem pe bordură în așteptarea altui taxi…care nu mai vine…Alte zece minute… Hai că a venit!
Între timp, aflăm de la colegi că și în complexul respectiv sunt deschise doar câteva cafenele…Hai măcar să bem o cafea dacă am ieșit! Să credeți voi că e ușor să ceri un espresso în Brazilia. Și doar sunt recunoscuți pentru cafea, nu? În fine…
Renunțăm să mai apelăm la localnici și ne ajutăm de Google să gasim un supermarket. VICTORIEEE! După încă zece minute (de data asta pe jos, nu am mai riscat să luăm taxiul, că cine știe unde ne mai ducea) ajungem la mult doritele raioane cu bunătăți! Și ca să înțelegeți ce înseamnă <<bunătăți>>: mătură, mop, detergent, umerașe, cârlige de rufe…etc. Cu sarsanalele pline, ne urcăm iar în taxi și pornim spre satul nostru…cel olimpic. Ne întoarcem la activitățile noastre pentru o după amiază liberă: cărți, integrame, filme… Măcar în balconul nostru știm sigur că nu există riscul să ne rătăcim.
Nu știm când vom mai prinde o zi liberă, dar știu sigur că la cumpărături în Rio nu vom mai ieși!”

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts