Certuri între liberali şi vechii pedeliştiÎn pofida a ceea ce liderii formaţiunii lasă să se creadă, conglomeratul politic PNL + PDL este, după destul de multă vreme, departe de a fi unitar ca opţiuni şi acţiune. Concret, în această perioadă ce prefaţează alegerile parlamentare, foştii liberali şi foştii pedelişti din filialele judeţene au intrat într-un conflict deschis.

Într-o înşiruire a exemplelor începem prin a semnala că una dintre cele mai delicate situaţii a izbucnit tocmai în judeţul Satu Mare. Foştii PDL-işti s-au retras în bloc din conducerea partidului, acuzându-l pe noul preşedinte al filialei judeţene că încearcă să elimine gruparea pedelistă din jocurile de putere. Nu este, astfel, niciun dubiu că miza conflictului o reprezintă primele locuri pe lista PNL pentru alegerile parlamentare.

Surse din PNL declară că în Caraş-Severin riscă să apară o situaţie similară. Foştii pedelişti au trimis un memoriu la Bucureşti în care s-au plâns că au fost puşi deoparte „din toate punctele de vedere.” Secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, se va întâlni cu organizaţia judeţeană „pentru o analiză a situaţiei create.”

Cireaşa de pe tort a fost numirea la şefia PNL Deva, fost fief liberal a fostului PDL-ist Dorin Gligor. Foştii liberali ameninţă cu plecarea din partid dacă Alina Gorghiu şi Vasile Blaga îi vor ignora. La fel, apoi, caz fără precedent, în PNL Buzău liberalii au organizat o acţiune de protest şi au avut şedinţe furtunoase la care a fost nevoie de prezenţa forţelor de ordine. În sfârşit, noul preşedinte al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a recunoscut existenţa în partid a bisericuţelor de la vechiul PNL şi vechiul PDL. Dar simpla constatare nu reprezintă o soluţie a crizei, a reglărilor de conturi şi a locurilor pe lista PNL pentru alegerile parlamentare.

Voicu D.Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts