More


  Consiliul Local VS. Planul Urbanistic General

  - Advertisement -

  CLConsiliul Local Satu Mare a reușit să încalce prevederile viitorului Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Satu Mare. Aceștia au aprobat introducerea în intravilanul municipiului Satu Mare a unei suprafețe de trei hectare, cu toate că viitorul Plan Urbanistic Zonal prevede altceva. Iată cum s-a încălcat PUG-ul înainte să fie aprobat!

  Maskulik a tras semnalul de alarmă
  Consilierul UDMR Maskulik Csaba a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că aleșii locali vor încălca prevederile PUG-ului dacă aprobă acel proiect. ”Introducem în intravilanul municipiului Satu Mare o zonă oarecare a municipiului. Eu am cerut relații referitor la noul PUG la care se lucrează, și acolo am ajuns deja la faza în care această zonă nu este propusă pentru a fi introdusă în intravilanul municipiului Satu Mare. Acea fază a trecut peste dezbaterile publice și nu era prevăzut. Eu, personal, nu înțeleg de ce trebuie să introducem acum un teren extravilan în intravilanul municipiului Satu Mare dacă arhitecții care au lucrat la acel PUG care urmează să fie prezentat pentru aprobare nu au prevăzut. Ori dacă aprobăm asemenea loturi vom ajunge tot la o dezvoltare haotică a orașului”, a spus Maskulik Csaba.

  Viceprimarul Albu și explicația
  Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a declarat că prin astfel de proiecte se decongestionează piața imobiliară și se sparge monopopul deținut de unii proprietari de terenuri. ”Explicația mea este că dacă posibilii beneficiari și acel investitor sau investitori își găsesc clienți, e dreptul lui să facă treaba asta. În acest mod, și o spun răspicat, scap de presiunea financiară pe loturile de teren existente azi în intravilanul municipiului. M-aș putea duce și mai departe și aș putea spune că cei care au terenuri libere în intravilanul municipiului să nu permită și să obstrucționeze în continuare dezvoltarea orașului, chiar dacă această dezvoltare poate să pară haotică, cum spune domnul Maskulik”, a spus Adrian Albu.
  În orice caz, proiectul a fost aprobat cu 20 de voturi din 21! Doar Maskulik Csaba a votat împotrivă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img