More


  CSM Satu Mare, mai des pe micul ecran

  - Advertisement -

  varady

  Peste câteva zile se va da startul Ligii Naţionale: în 30 august va debuta întrecerea masculină, iar în 11 septembrie, cea feminină.

  CSM Satu Mare revine în elita handbalului masculin românesc și va juca în prima rundă pe 30 august la Dinamo București.
  Federaţia Română de Handbal este pe ultima sută de metri în a încheia contractele pentru drepturile TV, unul dintre cele mai importante aspecte înaintea sezonului. Dacă în ultimii ani, telespectatorii români au văzut handbalul din Liga Naţională doar la DigiSport, din sezonul 2016-2017 competiţiile vor fi urmărite pe trei canale, Digi Sport, Dolce Sport şi, surpriză, TVR! Digi Sport şi Dolce Sport, care împreună au în jur de 5 milioane de abonaţi, au negociat împreună un pachet, în timp ce TVR, cu acoperire naţională, va intra în posesia unui alt pachet.
  Ce vor transmite televiziunile
  – Digi Sport şi Dolce Sport: patru meciuri pe etapă (2 jocuri LN masculin şi 2 jocuri LN feminin), opţiunile 1 şi 3; Cupa României
  – TVR: patru meciuri pe etapă (2 jocuri LN masculin şi 2 jocuri LN feminin), opţiunile 2 şi 4; Supercupa României; meciurile echipelor naţionale de pe teritoriul României.
  ”Primul obiectiv a fost să intrăm cu handbalul în cât mai multe case. Asocierea echipelor naţionale cu Televiziunea Naţională este de bun augur. Şi banii sunt importanţi, dar principalul obiectiv a fost ca handbalul să se vadă peste tot”, a declarat Alexandru Dedu. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal nu a dorit să vorbească şi de valoarea contractului, cel puţin până nu se vor semna toate actele.
  Bani mai mulți pentru echipe?
  Federaţia Română de Handbal va obţine cu 100.000 de euro mai mult din drepturile TV, pe lângă faptul că va avea şi o expunere mult mai largă. Adică o creştere cu 33% faţă de vechiul contract, în valoare de 300.000 de euro. Digi Sport şi Dolce Sport îşi vor împărţi cheltuielile, la fel ca şi în cazul altor contracte negociate împreună pentru diverse competiţii. Fiecare pachet valorează 200.000 de euro. E o singură problemă pentru cluburi. Banii se vor da în funcție de locul ocupat la final de sezon și nu în funcție de numărul de meciuri televizate. Iar asta s-ar putea să aducă nemulțumiri mai ales că programul competițional va fi decis nu de federație ci de spațiul televiziunii care vor hotărî data și ora meciurilor! Oricum televizarea la nivel național ar trebui, cel puțin teoretic, să însemne bani mai mulți pentru cluburi. Nu doar din drepturi tv ci și din eventualele contracte de sponsorizare. De acum va conta mult cât de bine vor ști oficialii cluburilor să-i vândă imaginea și nu doar să stea cu mâna întinsă la banul public!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare