More


  Fetele de aur au sosit acasă

  - Advertisement -

  campioane

  Cea mai tare echipă din sportul românesc s-a întors acasă. Campioanele olimpice la spadă s-au întors miercuri după-amiază la Bucureşti cu medaliile de aur în gât. Sătmăreanca Simona Pop, alături de colegele sale, Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Loredana Dinu au aterizat pe aeroportul Henri Coandă, acolo unde au fost aşteptate de familie.

  Nu au lipsit nici preşedintele demisionar al COSR, Alin Petrache, dar şi şefa MTS, Elisabeta Lipă. Televiziunile şi susţinătorii le-au asaltat pe cele patru campioane, care au primit flori şi multe îmbrăţişări.
  Vă reamintim că Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să bată pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială, în 2015 şi olimpică, în 2012) şi au cucerit aurul la Rio, scor 44-38.
  La fix 60 de ani de la prima medalie olimpică obţinută de scrima românească (1956), cele patru fete din echipa de spadă au scris istorie în Brazilia. Celor cinci titluri europene şi două titluri mondiale din palmaresul româncelor li s-a adăugat şi cea mai de preţ medalie: aurul olimpic.
  Momentul cheie al meciului a fost totuşi, probabil, releul cinci, când antrenorul Chinei a decis să mizeze pe rezerva Hao Jalu. Aceasta a intrat pe planşă, însă Ana Maria Popescu a reuşit câteva asalturi de mare campioană. La 4-0, asiatica s-a retras, conştientă că România se poate desprinde decisiv.
  Cu un avantaj important după 5 relee, tricolorele au gestionat excelent finalul partidei, adjudecându-şi aurul olimpic, prima medalie a României la Rio.
  La scrimă, 15 medalii strânsese România până azi de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice, dintre care 3 de aur. Niciuna nu fusese obţinută însă la spadă, în concursul pe echipe
  În finala mică, Rusia, învinsa noastră din semifinale, a cucerit bronzul, după 37-31 cu Estonia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img