More


  Finalul lunii august aduce tradiționala aglomerație din vămi

  - Advertisement -

  vama-petea3

  Vacanțele în Occident sunt pe terminate. Iar finalul lunii august aduce deja tradiționala aglomerație din vămile de pe granița de vest a României.

  Sătmărenii care lucrează în străinătate și care și-au petrecut vacanța în țară se grăbesc să se reîntoarcă la muncă. În aceste condiții și în ultimele trei zile, la Vama Petea a fost nebunie. S-au format cozi uriașe, iar timpul de așteptare a ajuns și la 90 de minute pe sensul de ieșire din țară, cu toate că au fost deschise toate cele șase benzi.
  În cursul zilei de sâmbătă, spre exemplu, Vama Petea a fost tranzitată, spre sensul de ieșire din țară, de peste 20.000 de persoane și aproape 5.000 de autovehicule.

  Recomandările frontieriștilor
  În aceste condiții, Poliția de Frontieră le recomandă celor care doresc să iasă din țară să utilizeze și Vama Urziceni.
  Pe frontiera cu Ungaria sunt operaţionale două puncte de trecere a frontierei, în care sunt deschise 10 artere de ieşire din ţară.
  Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Petea, fapt pentru care recomandăm utilizarea şi a PTF Urziceni, aflat tot la frontieră cu Ungaria.
  ITPF Sighetu Marmaţiei recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
  Cu ochii pe Google Maps
  Totodată se recomandă consultarea aplicatiei informatice privind timpii de asteptare la trecerea frontierei, pe care o gasiti pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.
  De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.
  Se speră ca începând de azi traficul să reintre la normal în Vama Petea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img