Gimnasta Cătălina Ponor, în finala la bârnăCatalina-Ponor

Delegația României de la Rio 2016 se poate pregăti de prima medalie de la această ediție, după ce Cătălina Ponor a reușit calificarea în finala de la bârnă a întrecerii feminine. Anticiparea privind rezultatul româncei se va acumula treptat, ea urmând să se lupte pentru o medalie în data de 15 august, când este programat ultimul act al competiției.

Tripla campioană olimpică, care și-a câștigat toate cele trei medalii de aur la o singură ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Atena din 2004, a fost notată cu 14,900 în subdiviziunea a doua și a ocupat poziția a 5-a la sfâșitul calificărilor acestei probe. La finală vor participa primele opt clasate: Simone Biles (SUA) — 15,633, Laurie Hernandez (SUA) — 15,366, Flavia Saraiva (Brazilia) — 15,133, Sanne Wevers (Olanda) — 15,066, Cătălina Ponor (România) — 14,900, Fan Yilin (China) — 14,866, Marine Boyer (Franța) 14,600 și Isabela Onyshko (Canada) 14,533, notează agenția națională de știri AGERPRES.

Cătălina Ponor va avea șansa de a câștiga o medalie la Rio 2016 în finala probei de bârnă luni, 15 august, când este stabilită data acestui ultim act. Totodată, sportiva din Constanța a participat și la proba de la sol, dar punctajul de 14,200 a fost insuficient pentru a-i asigura un loc în finală, cu toate că ultima medalie cucerită de ea a fost în această probă, acum patru ani, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra. Ponor a fost și port-drapelul României la Rio 2016, iar palmaresul ei se poate numi unul cel puțin impresionant, cu cinci medalii olimpice, trei de aur, una de argint și una de bronz cucerite la Atena și la Londra și nu mai puțin de șapte titluri de campioană europeană. Singura distincție importantă care îi lipsește din panoplie este cea de campioană mondială, la aceste întreceri Ponor obținând în trei rânduri medalia de argint și de două ori pe cea de bronz.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts