More


  Invazia vulpilor în municipiul Satu Mare

  - Advertisement -

  domuta

  După ce în cartierul Carpați 2, din municipiul Satu Mare, cetăţenii ne-au transmis că se confruntă cu o invazie de omizi, acum locuitorii cartierului Micro 17 se confruntă cu o invazie puțin mai periculoasă. Vulpile le dau târcoale, seară de seară, sătmărenilor din cartierul Micro 17.

  Un cititor al cotidianului Gazeta de Nord-Vest a trimis un mesaj la redacția noastră în care își exprimă doleanțele cu care se confruntă. În continuare vă redăm mesajul acestuia:
  „Vă rog să postați asta pe pagină: Pe strada Ostrovului unde s-a realizat și finalizat părculețul de copii în apropierea Papsului ne vizitează aproape în fiecare seară câteva vulpi. Mi-aș dori să se poată face ceva pentru că noi nu știm dacă sunt agresive sau nu, vin printre blocuri la gunoaie și nu se sperie de oameni sau de câini.Vă mulțumesc”.
  În cursul zilei de ieri am contactat conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a-i informa cu privire la ceea ce se petrece în municipiul Satu Mare, mai exact în cartierul Micro 17. Aceștia ne-au mărturisit că soluționarea acestei probleme nu stă în puterea lor.

  ”Am avut și noi o informare telefonică din partea unui cetățean care în zona Cartierului Micro 17 spre dig a observat, spune el, o vulpe. Noi, legal, nu avem atribuții în capturarea acestor vulpi. Din informațiile mele, există un serviciu specializat sau un contract cu o unitate specializată pentru capturare, primăria are atribuții în acest sens. Partea în ceea ce privește diagnosticarea sau testarea, în special a rabiei, ne aparține nouă, iar noi vom lua măsurile care sunt necesare”, a spus Nicolae Dumuța, directorul DSVSA.

  Totodată, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ne-a informat cu privire la vaccinarea antirabică pentru vulpi, care a avut loc cu puțin timp în urmă. Acesta a spus că s-a desfășurat o campanie în care s-au distribuit momeli vaccinale, atât aeriene cât și manuale, direct la vizuină.

  ”În această perioadă se desfășoară un program de verificare a eficienței vaccinării antirabice la vulpi. Bineînțeles, în primăvară a avut loc o campanie de vaccinare antirabică a vulpilor atât aeriană, cât și direct la vizuină. Este un program național, și acest program se referă la testarea eficienței acestei vaccinări”, a mai spus Nicolae Dumuța, directorul DSVSA.

  Rămâne de văzut, așadar, care este răspunsul primăriei și cum vor acționa aceștia în ceea ce privește soluționarea problemei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare