Karate WKF a devenit sport olimpic!karate

Eveniment istoric în lumea karate-ului. Acest sport a devenit începând de miercuri seara sport olimpic. Iar Asociaţia Judeţeană de Karate Satu Mare a ţinut să prezinte aşa cum se cuvine o astfel de realizare.


Tocmai de aceea, într-un cadru festiv, preşedintele Robert Magos, alături de invitaţi de seamă au vorbit ce înseamnă o astfel de reuşită. “Nu am putut să dorm toată noaptea după ce am aflat această veste”, a spus Magos.
Nu au lipsit vârfurile karate-ului sătmărean, dar şi reprezentanţi din străinătate: Mirio Mannini centura neagră 8 DAN din Italia, Livius Bunda, centura neagră 7 DAN din Serbia, Otto Kovacs, directorul de marketing al AJK, Arnold Anzik, secretar general AJK şi preşedinte Energy Kardio Club, Csaba Nyesti, şeful arbitrajului AJK şi preşedinte Okinawa Satu Mare, Gyorgy Fazekas, preşedintele CS Karate Do Carei, Lajos Bartinski, vicepreşedintele CS Karate Do, respectiv sportivii Attila Bartinski de la clubul careian şi Zoltan Kalocsai de la CS Samuraiul.
Cu toţii au salutat aducerea acestui sport la Jocurile Olimpice şi speră ca în câţiva ani şi judeţul nostru să fie reprezentat la o asemenea competiţie.
Italianul Mannini, a spus că trăieşte un vis, mai ales că sportul acesta este unul foarte spectaculos.
De cealaltă parte, sârbo-românul Bunda a fost de părere că trebuia să vină şi acest moment istoric. “Doresc României şi celor din Satu Mare şi Carei să aibă cel puţin un sportiv care să meargă la Tokyo 2020.
De menţionat că toţi cei enumeraţi mai sus sunt prezenţi la Carei, la stagiul de pregătire care se va încheia duminică. Nu a fost uitat nici Davide Benetello, karateka italian care a fost cel care a susţinut acest proiect care s-a materializat în cele din urmă.
Dr. Gyorgy Fazekas a spus că “este o zi culminantă pentru karate-ul mondial” şi a vorbit despre stagiul de la Carei, care numără peste 40 de karateka din Olanda, Belarus, Serbia, Slovenia, Italia şi România. Robert Magos a încheiat printr-un mesaj care îndeamnă la negocieri: “Dorim să ne aşezăm cu toţii la masă, indifferent de stil şi să formăm un lot de 12-14 sportivi cu care să atacăm loturile naţionale şi olimpice.
Dar pentru asta e nevoie de 6-8 ore de antrenament zilnic, un efort supra omenesc, dar eu zic că merită. Pentru asta avem nevoie cam de 450 de mii de lei în fiecare an, pentru a pune la punct totul. Să lăsăm la o parte orgoliile şi să luptăm împreună pentru această cauză”.
De menţionat că la o ediţie a Jocurilor Olimpice, din toată lumea se califică 80 de karateka.
Daniel C.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts