More


  Metalul vine la Satu Mare cu o delegaţie de doar 11 jucători

  - Advertisement -

  Metalul-Resita-protest-fotbalisti-sclavi-Olimpia-Satu-Mare

  Liga a II-a revine din nou în actualitate pe terenurile de fotbal din ţară. Cu un nou format, o singură serie de 21 de echipe, cu bune şi cu rele eşalonul doi ia startul în sezonul 2016-2017.

  FC Olimpia Satu Mare, cu o nouă conducere tehnică, în persoana lui Bogdan Andone, campion cu Astra Giurgiu, din postura de secund şi cu o nouă conducere şi staff managerial, porneşte încrezătoare la drum.
  Deşi au plecat câţiva jucători exponenţiali, şi cu posibilităţi financiare destul de redus, gruparea sătmăreană are ca obiectiv principal evitarea retrogradării la finalul stagiunii. De menţionat că de la locul 16 inclusiv, în jos, adică un număr de şase echipe vor putea părăsi eşalonul doi.
  Prea multe nu putem să spunem despre actualul lot de care dispune Bogdan Andone, pentru că, aşa cum a declarat managerul Attila Karda, încă se mai caută soluţii, în special în ofensivă, acolo unde echipa a rămas fără gol-gheterii Mărkuş şi Buhăescu. Ca şi o noutate, lotului Olimpiei i s-a alăturat în urmă cu câteva zile şi fundaşul venit de la FCM Baia Mare, Ciprian Duruş. Şi Daniel Tillinger a semnat un contract cu Olimpia, dar acesta a fost împrumutat la CFR Cluj, pentru a-şi continua studiile universitare.
  Din câte se pare, reşiţenii vor sosi la Satu Mare, deşi nimic nu este exclus. Finanţatorul Cătălin Rufă a declarat pentru presa reşiţeană că s-a găsit o soluţie şi se va face deplasarea pentru meciul cu Olimpia. Dar surpriză, nu de la Reşiţa au pornit jucătorii ci… de la Bucureşti. Se pare că 11 tineri jucători numără delegaţia Metalului, plus antrenorul George Dumitru, fost tehnician la Snagov. Aceşti juniori au evoluat până nu demult la Voinţa Snagov, echipă de liga a 3-a.
  “Am găsit o soluție de compromis, pentru a ne prezenta la Satu Mare. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează doar să ne prezentăm. Din păcate, doar atât am putut face pentru meciul acesta. Mi-aș fi dorit să joace juniorii, dar ei nu vor. E o situație delicată. Din punctul meu de vedere sunt inconștienți, aveau o șansă enormă de a juca la Liga a II-a. Dacă nu știu să profite de ea… Ne vom baza pe trei jucători din vechiul lot, Chira, Buzdugan și Codruț Anghel. Cert este că este ne vom prezenta la Satu Mare. Din ce am aflat, s-a retras și Baia Mare și urmează altele două, Șoimii Pâncota și AS Berceni. Și noi am avem probleme destul de mari. Am pregătit contractele, legitimăm rapid opt jucători și mergem la Satu Mare în formulă restrânsă de data asta, cu 11 jucători și cu un antrenor cu licență. Nu este vorba de Carol Gurgu, aflat la Reșița, ci de George Dumitru. Echipa va pleca din București spre Satu Mare”, a spus Cătălin Rufă, conform expressdebanat.ro.
  De Metalul Reşiţa ne mai leagă şi alte evenimente mai puţin placate. Ne aducem aminte de situaţia din 14 noiembrie 2015, atunci când jucătorii Metalului au protestat, au intrat pe teren alături de un banner pe care scria “Fotbalişti 2015 = sclavi”, iar partida nu s-a mai jucat.

  Ape tulburi în Liga a II-a, Baia Mare e out
  Abia cu două-trei zile înainte de start a fost stabilită componenţa seriei şi ţintarul sezonului, care va suferi din nou modificări, ceea ce ne face să credem că apele din acest nou campionat se anunţă tulbure.
  FCM Baia Mare a anunţat că nu se deplasează la Clinceni şi că se retrage din campionat, cu o zi înainte de start. O pot urma Pâncota, care nu  are staff, jucători, nimic şi ACS Berceni.
  De cealaltă parte televiziunile care vor transmite în direct partidele au cerut un minim de 18 echipe pentru noul sezon. Din câte se pare, din drepturile de televizare, echipele ar urma să primescă undeva la 50.000 de euro.
  Se pareă că programul primei etape rămâne neschimbat, iar luni se va reface ţintarul, după seria cu 20 de echipe. Sau cine ştie câte formaţii se vor mai retrage până la începutul săptămânii viitoare. S-a vrut mult şi s-a reuşit prea puţin cu acest nou format al campionatului eşalonului doi.

  Peluza a fost închisă
  Potcoava Stadionului Olimpia va fi inaccesibilă în acest sezon. Aşa că ultraşii de la Sezione Ostile vor trebui să îşi caute un alt loc de unde să îşi susţină echipa favorită. Asta după ce Comisia de Omologare, alături de reprezentantul Federației Române de Fotbal, Sorin Cojocaru au fost la Satu Mare şi s-a constatat că Stadionul Olimpia este omologat pentru noul sezon competițional, cu precizarea că peluza se va închide. Tribuna a II-a va rămâne deschisă, iar accesul se va face printr-o poartă de acces situată pe strada Fabricii, mai exact de la poarta mare de sub tabela de marcaj.
  Programul primei etape:
  CS Afumați – Șoimii Pâncota
  Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov
  Juventus București – CS Mioveni
  Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
  Dunărea Călărași – Unirea Brăila
  Unirea Tărlungeni – Foresta Suceava
  UTA – CSM Râmnicu Vâlcea
  ASU Poli – Chindia Târgoviște
  CS Balotești – Berceni
  Ac. Clinceni – FCM Baia Mare
  Luceafărul Oradea stă.

  Un lot de 23 de jucători pentru primul meci
  Deşi încă lotul Olimpiei nu este definitivat încă, şi cnumără o mulţime de cadeţi şi juniori, vă prezentăm o listă cu jucătorii:
  – Portari: Marius Şuta, Iulian Anca-Trip, Andrei Preda.
  – Jucători de câmp: Valter Heil, Robert Villand, Florin Mureşan, Dumitru Muntean, Romario Rus, Bogdan Faur, Cosmin Iuhas, Rareş Takacs, Mihai Onicaş, Vasile Pop, Darius Lukacs, Adrian Ciul, Cosmin Bura, Brice Nanou, Denis Chivari, Thomas Goţ, Carlo Erdei, Raul Krausz, Tony Kanalos şi Mark Csik.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img