More


  O înțelegere nerespectată

  - Advertisement -

  ora adevarului LIDL

  Protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, a declarat că nu înțelege de ce reprezentanții concernului Lidl se încăpățânează să nu respecte și doleanțele Bisericii Ortodoxe. Cu atât mai mult cu cât cele două părți ajunseseră, la un moment dat, la o înțelegere. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Ora adevărului”, moderată de Victor Constantinovici la Nord Vest TV.

  Semne de întrebare
  Protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, a declarat că nu solicită decât neobturarea imaginii Bisericii ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Singura soluție acceptată de Protopopiatul Ortodox este reamplasarea magazinului cu spatele către strada Dunării. ”La un moment dat am fost înțeleși. Dar când am văzut propunerea lor de amplasare a magazinului am făcut o mică obiecție. Deci nu am fost împotriva construirii magazinului Lidl. Nu suntem nici acuma. Noi avem treabă cu amplasarea. (…) La masa tratativelor ei ne-au arătat cum se va amplasa magazinul. Noi am spus: uitați, suntem de acord cu dumneavoastră, dar vă propunem o altă variantă. (…) Pentru că nu erau nici măcar 30 de metri de la absida bisericii până la magazin. Pentru că noi am primit doar 50 de ari. Nouă ne obtura imaginea acestui monument al bisericii, cum îl numim noi. Pentru că această biserică a fost gândită pentru a acoperi toată zona, cu două cartiere. Noi am propus să fie amplasat magazinul pe strada Dunării. El poate suporta câteva modificări micuțe. Dar asta ar însemna să fie cu spatele spre strada Dunării și cu fața spre blocurile din Micro 16. Ei nu doresc această reașezare pentru imagine. Dar acest lucru se poate rezolva foarte ușor”, a declarat Ioan Socolan.

  O soluție de comun acord
  Protopopul Ioan Socolan a mai declarat că soluția propusă de reprezentanții Bisericii Ortodoxe ar avantaja toate părțile implicate. ”Pe noi nu ne interesează această cosmetizare pe care vor să o facă dumnealor. Pe noi ne interesează poziția lui. El obturează imaginea bisericii noastre. (…) Vreau să îi transmit domnului primar, dacă se poate, că nu ne avantajează această discuție a domnului primar cu cei de la Lidl. Am fi dorit să fim și noi prezenți. (…) Ei puneau problema locurilor de parcare. că dacă ei așează magazinul într-un fel, cum propunem noi, nu mai au 120 de locuri de parcare. Sunt de acord! Dar noi – în compensare – le-am propus că le dăm toată curtea noastră dinspre magazin, unde noi să facem parcări pentru toți oamenii. Mai mult decât ar fi făcut cineva. Apoi acel reprezentant nu a mai venit aici, a declinat problema altora. Am primit un răspuns în scris că ei rămân pe aceeași poziție”, a mai spus Ioan Socolan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare