More


  Premii de peste 20.000 lei la Memorialul Iuliu Szabo

  - Advertisement -

  sah

  De azi se dă startul celui mai important turneu de şah din Satu Mare. E vorba de Memorialul Iuliu Szabo, competitie organizată pentru a-I cinsti memoria celui mai bun şahist pe care la avut Sătmarul. Pe 31 august se împlinesc 4 ani de când maestrul Iuliu Szabo ne-a părăsit, iar în această zi va începe cea de-a treia ediţie a memorialului dedicat lui. Un turneu extrem de puternic şi valoros, cu un fond total de premiere de peste 20.000 lei.

  S-au înscris peste 80 de şahişti din 8 ţări: România, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Germania şi Moldova. Printre ei se află 6 mari maeştri si peste 20 de maeştri internaţionali şi maeştri FIDE. Este un open internaţional de şah, iar turneul se raportează la FIDE şi FR Şah. Se vor disputa 9 runde în sistem elveţian, durata partidei 2*105 minute (+30 secunde/ mutare începând cu prima mutare).
  Totul începe azi la Casa de Cultură a Sindicatelor. De la ora 15.30 e programată festivitatea de deschidere, urmată de şedinţa tehnică, iar de la ora 16.00 se dă startul primei runde. Turneul se va încheia pe 6 septembrie. Premiile sunt consistente, primul loc va lua 3.000 lei şi un trofeu, iar următoarele şapte locuri: 2.500 lei plus trofeu/ 2.000 lei plus trofeu/ 1.500 lei/ 1.000 lei/ 800 lei/ 700 lei/ 600 lei. Organizatorii vor oferi şi premii speciale celor mai buni în funcţie de coeficientul ELO, cei mai buni sătmăreni, veterani peste 65 de ani, juniori, feminin. Directorul turneului este Wilhelm Muller, arbitru şef – Ciprian Muntean, arbitrii turneului – Claudiu Govor şi Zoltan Pall. Altfel, în perioada 4-6 septembrie se vor organiza şi turnee pentru copii U8, U10, U12. Organizatorii sunt CS Voinţa Satu Mare, Asociaţia sportivă Szabo Iuliu-Gyula, Primăria Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Consiliul Judeţean, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, DJST Satu Mare.
  In memoriam Iuliu Szabo Azi se împlinesc patru ani de la trecerea la cele veşnice a maestrul Iuliu Szabo. A fost cel mai bun şahist pe care l-a avut judeţul Satu Mare. S-a născut în 29 august 1933. Încă din clasele gimnaziale a avut interes pentru acest sport. A avut multiple rezultate notabile pe plan naţional şi internaţional. Printre altele, în anul 1959, la un turneu internaţional din Dresda (Germania), l-a învins pe marele maestru Efim Gheler, cel care a fost şi candidat la titlul mondial. La acelaşi turneu a remizat cu marele maestru Mark Taimanoiv, multiplu campion al fostei Uniuni Sovietice şi candidat la titlul mondial. În perioada 1959-1975, Iuliu Szabo a obţinut an de an calificarea în finala Campionatului Naţional, reuşind mereu să se claseze pe primele locuri. Iuliu Szabo a fost diagnosticat în 2007 cu cancer. Timp de cinci ani a luptat eroic cu boala, însă nu a mai rezistat şi în 31 august 2012 s-a stins din viaţă la Satu Mare.
  Cu excepţia anilor de studenţie, şi-a petrecut întreaga viaţă în municipiul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img