More


  PRIMARUL ŞI VICELE DIN COMUNA POMI LA NVTV!

  - Advertisement -

  Spre bucuria mea şi a telespectatorilor, la „Oameni şi fapte” am întâlnit doi proaspeţi aleşi, dornici parcă dintodeauna să fie oameni ai cetăţii. Primarul Grad Ioan şi viceprimarul Crişan Cosmin nu pot renunţa la planurile lor de a înfrumuseţa destinul cetăţeanului, făcând corp comun cu el.

  Pentru mine aceşti exponenţi ai locuitorilor de pe raza comunei Pomi, în primul rând sunt oameni adevarăţi şi apoi conducători aleşi, cum spun ei, în mintea, în gândirea celor cărora le mulţumesc şi nu doresc să le înşele încrederea (n.r. după cum îi cunosc, la ei faptele vorbesc!).

  Sunt conştienţi amândoi că loialitatea este importantă şi după aşezarea geografică, dar valoarea ei constă în oamenii harnici, de cuvânt, de bun simţ!Criteriile valorice ale celor doi aleşi se răsfrâng asupra consilierilor, care, aleşi uită de politica partidelor şi fac politica populaţiei de acolo. Spuneau invitaţii mei că împreună vor realiza lucruri multe, mici şi altele mari, lucruri care vor aduce fericire în casele românilor din Pomi, Aciua, Bicău sau Borleşti. Vor acorda atenţie bunei funcţionări a postului de poliţie, a şcolilor şi grădiniţelor, a bisericilor, a dispensarului medical, încât acestea să slujească populaţiei. Cei doi, primarul şi vicele, sunt conştienţi că sunt iubiţi de populaţie şi-i asigură pe toţi că această iubire este reciprocă. Ar dori şi vor face tot posibilul să aducă întreprinzători pentru a crea locuri de muncă şi-i vor încuraja pe cei autohtoni. Dl. Grad Ioan şi dl. Crişan Cosmin simt situaţia existenţială de multe ori tristeţea şi melancolia celor ce trăiesc pe acele meleaguri, dar şi necesitatea intervenţiei pentru a le schimba în sens bun, traiul condiţia omului de acum. Oamenii harnici de acolo sunt şi calculaţi, cu multă omenie şi educaţie. De acolo au provenit valori, oameni care s-au ocupat de monografia atât de utilă (soţii Rozalia şi Ghe. Cosma), oameni despre care se vorbeşte şi se va vorbi.

  În planurile pe timp apropiat şi îndepărtat, canalizarea, apa şi asfaltul sunt pe primul loc, dar şi schimbarea mentalităţii salariaţilor din Primărie, chiar dacă duc acasă 1200 lei/lună – o adevarată ruşine a societăţii ajunsă într-un secol ce nu poate răbda aşa ceva!

  Există o ruptură între guvern şi administraţia locală. Guvernul ar trebui să dezbată problemele primăriilor pe zone , pe specific, nu şedinţe la fel cum erau congresele PCR , cu unsprezece mii de participanţi! Primarul Grad Ioan este de părere că vicele trebuie stabilit de primar, pentru a putea face o echipă bună. Este pe drept cuvânt, de părere ca directorii de instituţii de pe teritoriu să fie numiţi cu acordul consiliului local şi cu avizul primarului. Nu concepe ca în administraţie să se facă politica. După alegeri , toţi îşi dau mâna spre binele comunităţii, altfel se duce totul de râpă! M-au impresionat aceşti doi invitaţi, pe care i-am văzut că şi-au făcut o „profesiune de credinţă” prin vocaţia lor spre a sluji pe cei care i-au ales!Ce frumos!

  Au în ei şi o notă de excepţie , a unui patriotism local şi, de ce nu, naţional. Au simţire aleasă pentru imnul ţării şi pentru drapelul naţiunii române. Sunt gata să realizeze evenimente de socializare a locuitorilor de pe raza comunei Pomi!

  Vor întâmpina răul, dacă se abate acolo, a abdicării de la morala şi vor prevedea cu o secundă mai repede convulsia răului în această învolburată vreme ce-o trăim! Domnii Grad şi Crişan fac parte din galeria celor ce-şi respectă condiţia impusă de alegători, fiind o instanţă imparţială, mereu de partea adevărului, oricât ar supăra în stânga sau în dreapta. Se vor un model de implicare în mersul spre mai bine pentru cei mulţi şi necăjiţi! Ca, Doamne am ajuns o ţară bogată cu oameni săraci! Rămân aceştia, amândoi, cu personalitate cu fibre tari, imposibil de răsucit şi de rupt, integraţi în harta sigura a creşterii bunăstării locuitorilor de pe raza comunei Pomi. Îi felicit pe cei care au ştiut să-şi aleagă conducătorii! Rămân oamenii valoroşi ce se mândresc cu comuna lor, cu istoria locurilor, cu strămoşii lor, cu copiii pe care-i iubesc atât de mult! Aleşii vor sta de veghe la neliniştile şi neîmplinirile oamenilor, făcându-le viaţa mai frumoasă , cea pe care o merită din plin! Rămân cei doi, oameni discreţi, cu un cult al iubirii faţă de oameni, fără să aştepte vreo răsplata!

  Le doresc succes în tot ceea ce fac pentru minunăţii locuitori ai comunei Pomi!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare