Răspunsul primarului Kereskenyi Gabor către Biserica OrtodoxăÎntrebat fiind ce părere are despre conferința de presă susținută de preotul protopop Ioan Socolan, primarul Kereskenyi a venit cu un răspuns pe măsură.

”Am citit mass-media de astăzi, în care am avut ocazia să citesc că această investiție LIDL ar fi lucrătura diavolului. Nu știu și nu cred că diavolul și-ar fi făcut apariția în Satu Mare și sper că nu va face acest lucru, cel puțin cu această investiție”, a spus Kereskenyi Gabor.

Acesta a spus că dorește să se găsească soluții amiabile pentru ca ambele părți să cadă la un consens, în beneficiul societății.

”Bineînțeles, dorim să fie o soluție acceptabilă pentru toate părțile, dacă este posibil acest lucru. Am văzut și în alte orașe, spre exemplu Oradea, unde poziționarea unui supermarket,  identică cu cea din Satu Mare. Consider în continuare că acest lucru nu este o problem adevărată și trebuie găsită o soluție, trebuie calmate spiritele. Am vorbit cu foarte mulți oameni din oraș, chiar și enoriași ai acelei biserici, care ar dori acea investiție. Nu neapărat acea investiție, ci o rezolvare a zonei respective, penrtu că este o zonă plină de bălării, de boscheți care consider că nu este bine să fie în vecinătatea oricărei biserici, indiferent de cult”, a mai adăugat Kereskenyi.

Terenul pe care se dorește construirea magazinului Lidl nu poate fi valorificat altfel, decât într-un mod comercial.

”Consider că se poate găsi o soluție viabilă, am să sugerez investitorului să monteze ceva gard viu, frumos, dacă chiar asta este problema foarte mare a bisericii. Orice soluție o să găsim, va fi una comercială pentru că nu întâmplător a achiziționat un privat acel teren și dorește să facă o investiție. Am auzit mulți oameni care spun că ar fi frumos acolo un parc. Dacă terenul ar fi al primăriei, ne-am gândi la astfel de soluții, dar dat fiind faptul că este un teren privat, ne-am bucura să se valorifice, va primi o valoare numai comercială. Ăsta este interesul investitorului, nu o să facă nu știu ce servicii pentru comunitate, dar avem ocazia, după 25 ani, să se rezolve situația acelui teren. Suntem în discuție în continuare cu investitorii mega-mall-ului Nepi, dorim și acea investiție pentru că așa cum în afară de problemele false, ceea ce a fost important în opinia consilierilor, a fost să fie o viziune amplă a acelei zone”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Ideea magazinului Lidl a fost adusă în discuție încă din anul 2015, când reprezentanții magazinului au achiziționat acel teren.

”Nu vreau să mă bat în piept cu BCA că eu am adus aici Lidl. Lidl a achiziționat aici acest teren și de la sfârșitul anului 2015 a făcut demersurile premergătoare valorificării terenului și începerii investției. În luna arilie a ajuns în fază de dezbatere, eu când am venit cu echipa la primărie deja această dezbatere publică a fost încheiată, ba mai mult a primit undă verde din partea Comisiei de Circulație, ulterior proiectul a primit și avizul Comisiei Tehnice de Urbanism și așa cum am ați observant și din partea Comisiei de Specialitate de Urbanism și Amenajare a Teritoriului dinbpartea Consiliului Local. Consider că restul sunt doar discuții politice..”, a concluzionat primarul municipiului Satu Mare.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts