More


  Rusoaica Iulia Stepanova se teme pentru viața ei

  - Advertisement -

  yulia-stepanova-07062016

  Atleta rusă Iulia Stepanova, aflată la originea dezvăluirilor de dopaj din atletismul rus, a precizat, luni, că se teme pentru viața sa după piratarea contului său în sistemul informatic al Agenției mondiale antidopaj (AMA-WADA), informează AFP.
  Alergătoarea de 800 m trăiește într-o localitate necunoscută în Statele Unite alături de soțul ei, fost controlor al agenției ruse antidopaj, după ce a dezvăluit sistemul de dopaj organizat din țara sa. Mărturiile lor au inițiat un proces de anchetă care a condus la suspendarea federației ruse de atletism.
  “Dacă ni se întâmplă ceva, lumea trebuie să știe că nu va fi un accident”, a declarat Stepanova presei internaționale în cadrul unei conferințe de presă prin telefon. În urmă cu șase luni, doi foști responsabili ai agenției ruse antidopaj (RUSADA) au avut un sfârșit brutal.
  Stepanova, suspendată doi ani pentru anomalii în pașaportul său biologic între 2011 și 2013, a fost declarată eligibilă pentru Jocurile Olimpice de la Rio de către Federația Internațională de Atletism (IAAF) în virtutea statutului său de dezvăluitor. Dar ea nu a fost acceptată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).
  “Sunt sigură că sunt mulți sportivi care iau parte la Jocurile Olimpice și care au utilizat în pregătirea lor produse ce pot îmbunătăți performanța. Dopajul nu este o problemă doar în Rusia”, a subliniat ea.
  Stepanova a criticat, totodată, poziția CIO, care a decis ca fiecare federație internațională să decidă excluderea sportivilor dopați, refuzând în același timp să radieze toți sportivii ruși.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img