More


  Se dă startul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

  - Advertisement -

  jocurile-olimpice-rio-2016-101zap

  Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice din Brazilia începe vineri după miezul nopţii, cu festivitatea de premiere şi prezentarea delegaţiilor. Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naționale (CON-uri) vor participa la probele sportive. Vor fi cuprinse 28 de sporturi — inclusiv rugby în șapte și golf, care au fost adăugate de Comitetul Internațional Olimpic în 2009. Probele sportive se vor desfășura în 33 de arene răspândite în 4 regiuni ale orașului — Barra, Copacabana, Deodoro și Maracanã.

  Pentru prima dată în istorie, vor fi transmise imagini VR (realitate virtuală) de la ceremoniile de deschidere și închidere dar și de la câte o probă sportivă pe zi. Jocurile Olimpice de la Rio vor avea o tehnologie robotizată creată de Mark Roberts Motion Control care să lărgească unghiul fotografilor, în mai multe arene. La volei, echipele vor putea cere dovada video în cazul în care nu sunt mulțumite de decizia arbitrului. Pe fundul bazinului, înotătorii de distanță vor putea vedea la ce tură au ajuns, prin intermediul unor ecrane digitale. De bărcile de canoe vor fi atașate dispozitive GPS care vor putea oferi informații precum viteza bărcilor în timp real. În spatele țintelor de la tir cu arcul vor fi atașați senzori care vor afișa instantaneu scorurile.
  Mascota Jocurilor Olimpice, Vinicius, a fost botezată după compozitorul brazilian Vinicius de Moraes. Aceasta este un amestec format din mai multe mamifere ce trăiesc în Brazilia și reprezintă sălbăticia din această țară. Potrivit poveștii ficționale, cele două mascote s-au născut din bucuria brazilienilor ce a izvorât când aceștia au aflat că vor organiza această ediție a JO. Directorul de brand, Beth Lula, a afirmat că mascotele înfățișează diversitatea culturală și socială a Braziliei.
  206 de Comitete Olimpice Naționale au reușit să califice cel puțin un sportiv. De asemenea, vor participa și două echipe independente, Atleții Olimpici Refugiați și Atleții Olimpici Internaționali. Fiind țara gazdă, Brazilia a fost calificată automat în cadrul unor sporturi, printre care toate probele de ciclism și șase locuri în probele de haltere. Primele trei țări care au avut sportivi calificați la aceste Jocuri au fost Germania, Marea Britanie și Olanda cu câte patru sportivi calificați în proba de dresaj la echitație, la jocurile mondiale din 2014. Debutante la această ediție a JO sunt Kosovo și Sudanul de Sud.
  Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice se va desfăşura vineri spre sâmbătă de la ora României 2.00, în direct la TVR 1.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare