Sever Şter se pensionează!Ieri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul executiv al Direcţiei Silvice Satu Mare, Sever Şter a prezentat o informare privind rezultatele obținute în activitatea desfășurată la nivelul județului de către instituţia pe care o conduce.

Sever Șter este unul dintre cei mai vechi directori de instituții subordonate din județul Satu Mare. În data de 1 septembrie, acesta se va pensiona. Trăgând linie, Sever Șter se declară mulţumit de tot ce a realizat alături de echipa de la Direcția Silvică.

“Eu, începând cu data de 1 septembrie îmi închei activitatea profesională și e normal ca după 41 de ani de serviciu să faci o analiză retrospectivă a ceea ce ai lăsat în urmă. În acest sens, Prefectura mi-a cerut să prezint un material cu realizările Direcției Silvice Satu Mare, care o parte din ele se regăsesc și în activitatea mea. Realizările la noi sunt pe un termen mai lung pentru că refacerea unei păduri și administrarea ei până o aduci la vârsta exploatabilității e un ciclu de producție de 100 de ani și calitatea lucrărilor celelalte se revăd toate în calitatea lemnului și a pădurii pe care ai produs-o. Sigur că am avut și alte realizări care se văd, dacă vreți de la sediul Direcției Silvice Satu Mare, la Centrul de fructe de pădure, unde avem camere frigorifice de prerăcire și congelare a fructelor de pădure, am repus de două ori în funcțiune Fazaneria de la Noroieni, am aranjat toate sediile de ocoale pe care le avem şi cantoane şi brigăzi silvice cu care am rămas, am construit la fiecare ocol silvic câte un depozit unde valorificăm materialul, lemnul, și sunt alte multe realizări care se văd în calitatea lemnului din pădure”.

Există și anumite capitol unde mai era de muncă. Din acest punct de vedere, acesta evidențiază faptul că nu a reușit să facă profit din fiecare activitate desfășurată, așa cum se cere de la nivelul ministerului, cel mai bun exemplu fiind cabana de la Săcășeni, care nu produce bani, la fel cum sunt și unele zone din județ unde fructele de pădure nu sunt aducătoare de venit. Locul său va fi ocupat prin concurs, acesta fiind anunțat să aibă loc la mijlocul lunii septembrie.

Până la acea dată funcția de conducere va fi ocupată de directoarea economică.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts