More


  Simona Pop aduce al treilea aur olimpic la Satu Mare

  - Advertisement -

  scrima

  Zi istorică pentru Satu Mare şi şcoala de scrimă din oraşul nostru. Simona Pop a reuşit să cucerească titlul olimpic la Rio de Janeiro, cu echipa de spadă, după o prestaţie extraordinară a sportivei sătmărene.

  Este a treia medalie de aur cucerită la Jocurile Olimpice pentru Satu Mare, după Mariana Titie Ţăran la canotaj 4+1 şi Cristina Grigoraş la gimnastică ambele cucerite la Los Angeles, la fel ca şi argintul obţinut de floretista Marcela Zsak Moldovan, tot cu echipa, în 1984 tot în Los Angeles.
  În primul meci, în sferturi, fetele noastre au trecut la capătul unui meci dramatic, încheiat după minutul de aur, 24-23 cu SUA. Ana Maria Popescu s-a mobilizat exemplar şi a dat tușa victoriei, care a dus echipa în semifinale.
  Acolo unde România s-a duelat cu Rusia, care învinsese înainte Franţa cu 44-41. Cu Simona Pop la timonă, reuşind 20 tuşe, Powerpuff Grils s-au calificat în finala olimpică de la Rio de Janeiro şi au confirmat faptul că erau cotate printre favorite la victorie. România a demolat Rusia cu 45-30.
  Fosta elevă a lui Francisc Csiszar, Simona Pop a reuşit 20 de tuşe în această semifinală şi practic a fost cea care a dus echipa în ultimul act. A urmat mult aşteptata finală care s-a desfăşurat după miezul nopţii, în compania Chinei, campioana olimpică en titre. Acolo unde Simona Pop a concurat în relelel doi şi patru, reuşind cinci tuşe. România s-a impus cu 44-38 şi câştigă pentru prima dată în istorie aurul olimpic la echipe.

  Simona-Pop_GSP2
  Simona: “Nu ne sperie nimic!”
  Iar gsp.ro a stat de vorbă cu Simona Pop, care a oferit un mic interviu după “isprava” din noaptea de joi spre vineri. Aceasta a declarat că “ne-a afectat foarte mult eliminarea de la individual. Și lipsa oricărei medalii. Înainte de a pleca de acasă, din satul olimpic, am făcut o împărțeală. Fetele mi-au zis: Ana ia SUA, tu, Simona, iei Rusia și Simona Gherman ia China. Mai în glumă, mai în serios, mi-am zis: ”Măi, fetelor, voi nu știți că eu nu mă împac cu stilul rusoaicelor, pe muna cui vă lăsați?!”. Dar am tăcut, ce să fac, suntem o echipă și fiecare își face treaba cum poate mai bine. Nu știam că am dat 20 de tuşe cu Rusia. Dar mă bucur. Mă bucur că toți se păcălesc mergând pe ideea că mă vor distruge pe mine. Ce și-au spus ele? Că au găsit-o pe asta căreia să-i care și să-i tot care. Și nu le-a ieșit. Suntem o echipă și știm să traversăm momentele dificile. Nu ne sperie nimeni. Nu poți ajunge campion olimpic dacă te temi!”, a povestit Simona fericită pentru site-ul gsp.ro.

  Felicitate de preşedintele Iohannis
  Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook după ce echipa feminină de spadă a luat aurul la Rio. “Felicitări echipei noastre feminine de spadă, care a câștigat azi-noapte aurul la Rio2016! Prin talentul lor, tăria de caracter şi după mii de ore de muncă, Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reușit să ducă România pe prima treaptă olimpică, făcând o țară întreagă mândră de performanța lor”, a scris Iohannis pe Facebook.

  Gânduri bune din toate colţurile ţării
  Simona Pop a primit imediat după ce s-a dat jos de pe planşă o mulţime de felicitări. De la soţul său, spadasinul Adrian Pop, la fostul antrenor Francisc Csiszar, fostul profesor de la C.N. Mihai Eminescu, dr. Gheorghe Popdan, până la simplii simpatizanţi, suporteri, toţi i-au ţinut pumnii sportivei din Satu Mare.
  “Mă bucuru pentru Simona. E prima medalie pentru judeţul Satu Mare. După meciul cu SUA am spus că luăm aurul şi aşa a fost. Practic Simona a dus echipa spre medalie, iar această performanţă rămâne în istoria sportului. Simona e al patrulea sportiv cu care am lucrat şi a ajuns la Olimpiadă, dar doar ea a cucerit aurul. Ceilalţi au fost Attila Fekete (J.O. Atlanta), Adrian Pop (J.O. Barcelona) şi Alexandru Nyisztor (J.O. Atena)”, a spus fostul antrenor Csiszar.
  “Nu e vorba despre mine, e vorba despre Simona, munca şi sacrifiile ei. Noi, restul, am încercat pe cât posibil să o susţinem!”, au fost cuvintele soţului şi campionului naţional de spadă, Adrian Pop.

  Dinu-GhermanPop-Popescu-se-bucura-dupa-24-23-cu-SUA-la-JO-in-8-7
  Povestea Simonei Pop
  Născută și crescută la Satu Mare, la Clubul Sportiv, Simona Pop a cunoscut consacrarea odată cu transferul la CSA Steaua București. Iar locul în echipa de spadă seniori a României și l-a câștigat cu multă muncă, devotament și îndârjire. De o modestie aparte, Simona Pop este omul pe care echipa de spadă a României s-a bazat în multe momente grele de după episodul Londra 2012. Iar toate eforturile sale au fost răsplătite din plin. La 27 de ani, Simona este la prima Olimpiadă din carieră, nu înainte de a cuceri un argint și un bronz la Mondiale, plus două medalii de aur, un argint și un bronz la Europene. Toate aceste succese au venit cu echipa, dar medalia cea mai prețioasă este bronzul individual câștigat în 2015, la Europeanul de la Montreux.
  La prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice, Simona va concura atât la individual, cât și la echipe, și speră să facă o impresie cât mai bună pe planșele de la Rio.
  „Sincer, parcă tot nu reușesc înca să cred că noi, mai ales eu, mă pregătesc pentru Olimpiadă. E deja un pas mare pentru orice sportiv. La Rio plec optimistă și încrezătoare în noi, în echipa de spadă feminin a României. Am avut o perioadă bună de pregătire, iar acum urmează să vedem rezultatele. Mi-e poate puțin teamă și am emoții, dar cred că este un lucru normal. Sunt optimistă și cred că totul va ieși bine”, a spus Simona Pop înainte de plecarea la Rio.
  CV-ul Simonei Pop:
  Jocuri Olimpice
  Rio de Janeiro (Brazilia, 2016) – medalie de aur (echipe)
  Campionate Mondiale
  – Budapesta (Ungaria, 2013) – medalie de bronz (echipe)
  – Moscova (Rusia, 2015) – medalie de argint (echipe)
  Campionate Europene
  – Zagreb (Croația, 2013) – medalie de argint (echipe)
  – Strasbourg (Franța, 2014) – medalie de aur (echipe)
  – Montreux (Elveția, 2015) – medalie de aur (echipe)
  – Montreux (Elveția, 2015) – medalie de bronz (individual)
  – Torun (Polonia, 2016) – medalie de bronz (echipe)
  Jocuri Europene
  – Baku (Azerbaidjan, 2015) – medalie de aur (echipe)
  Campionate Mondiale – juniori
  – Acireale (Italia, 2008) – medalie de argint (individual).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img