More


  Un pas înainte pentru Spitalul Județean Satu Mare

  - Advertisement -

  spital

  Sătmărenii cu probleme de sănătate la nivelul vaselor de sânge sunt, de acum, scutiți de o sumă semnificativă de bani, respectiv 1.500 sau 2.000 lei. Pacienții care erau nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru o intervenție cu angiograful, au posibilitatea să o facă acum în municipiul Satu Mare. Spitalul Județean deține un Laborator de angiografie în cadrul căruia intervențiile sunt făcute de un medic specialist din Cluj Napoca.

  În cadrul unei conferințe de presă susținute de conducerea spitalului împreună cu dr. Bogdan Duțu și dr. Alexandru Paziuc, aceștia ne-au mărturisit că deja au avut loc primele trei intervenții, cu angiograful, care s-au finalizat cu succes, pacienții simțindu-se extraordinar.
  Medicul Bogdan Duțu, specialist în angiografie cu o experiență de 6 ani în domeniu, este cel care efectuează investigațiile, acesta venind în fiecare weekend din Cluj Napoca la Spitalul Județean Satu Mare. Bogdan Duțu a spus că vine cu mare drag în județul nostru pentru a îi ajuta pe cei de la spitalul de aici și pentru a îi scuti pe pacienți de drumuri pentru a se trata în alte centre.
  „S-a făcut un mare pas înainte pentru Secția de Cardiologie și pentru oraș, pentru pacienți în special care a fost posibil prin mai mulți participanți și anume: pe de o parte Secția de Cardiologie prin medicii angajați acolo, o echipă tânără și doritoare de progres, apoi cu suportul managementului spitalului și după acea am venit noi, ca și echipă operatoare care am reușit să punem în practică aceste intervenții. Un număr mare de pacienți care aveau probleme vasculare coronariene cât și noncoronariene, mă refer la membrele inferioare, trebuiau să meargă în servicii în alte orașe, cu dotări speciale, și mă refer aici la angiograf. Este un aparat extrem de scump care a costat în jur de 600.000 de euro și a fost adus pe baza solicitării orașului, și a spitalului, și a secției, a fost adus aici printr-un proiect național care desigur, nu era suficient doar ca dotare logistică, era nevoie și de medici pregătiți care să pună în practică și care să ducă la capăt asemenea proceduri, asemenea intervenții”, a declarat dr. Bogdan Duțu.
  Managerul spitalului, Marcela Papici se declară recunoscătoare și mulțumită de activitatea medicului Bogdan Duțu în cadrul Laboratorului de angiografie. Totodată, aceasta spune că se bucură de faptul că pacienții sătmăreni nu mai sunt nevoiți să plece departe de casă pentru astfel de intervenții.
  „Ne bucurăm de prezența domnului dr. Duțu Bogdan doar trei zile pe săptămână, acestea sunt zilele de la sfârșitul săptămânii, în rest, dânsul având activitate la Cluj. Vineri au fost primele intervenții făcute, primii doi pacienți, astăzi a treia. Mă bucur că am ajuns ziua aceasta, să ne uităm înainte și să ne dea Dumnezeu putere și înțelepciune să ducem proiectul acesta și să-l conducem, să-l coordonăm cu toții împreună, în așa fel încât sătmărenii să fie beneficiari mulțumiți, pentru că, pentru fiecare cel mai important este experiența personală pe care o are cu sistemul de sănătate”, a spus Marcela Papici.
  Costurile sunt suportate de Spitalul Județean, fiind cumpărate deja consumabile, în valoare de 17.000 euro, pentru 50 de pacienți.
  De menționat este faptul că intervențiile din cadrul Laboratorului de angiografie au loc doar în weekend, însă pacienții pot fi investigați în orice zi a săptămânii.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img