More


  FRF îl susține pe slovenul Ceferin la președinția UEFA

  - Advertisement -

  LJUBLJANA, SLOVENIA- SEPTEMBER 01: Slovenian football boss and nominee for President of UEFA Aleksandar Ceferin speaks to media ahead of Extraordinary UEFA Congress in Ljubljana, Slovenia on September 01, 2016. The Extraordinary UEFA Congress is scheduled on September 14, 2016 in Athens. Aleš Beno / Anadolu Agency

  Federația Română de Fotbal a anunțat marți, pe site-ul său oficial, că îl susține pe slovenul Aleksander Ceferin în confruntarea acestuia cu olandezul Michael van Praag din cadrul alegerilor pentru președinția UEFA care vor avea loc miercuri, la Atena.

  Președintele Răzvan Burleanu, cel care va vota în numele FRF, a declarat că președintele Federației de Fotbal din Slovenia, Aleksander Ceferin, va “constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european”.

  “Am luat această decizie în urma analizelor și dezbaterilor din cadrul grupului regional de lucru format din 13 asociații naționale, membre UEFA și reprezentante ale fotbalului din această zonă a Europei. Încă de la întâlnirea acestui grup din luna iunie, la Moscova, am precizat poziția noastră, pe care am reconfirmat-o cu ocazia întâlnirii regionale de zilele trecute, de la Florența. Programul de candidatură al lui Aleksander Ceferin propune o reformă reală și radicală, proiectează UEFA în postura celei mai performante instituții sportive din lume și fixează, în premieră, o relație directă de colaborare cu Uniunea Europeană. Totodată, la nivelul Comitetului Executiv al UEFA, se vor regăsi doar președinți de asociații naționale în exercițiu, personalități active în fotbal la nivel național. Alegerea lui Aleksander Ceferin ar constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european, cu sprijinul și aportul experienței lui Michael van Praag din cadrul Comitetului Executiv al UEFA’’, a spus Burleanu.

  La Congresul UEFA care se va desfășura miercuri 14 septembrie, la Atena, FRF va fi reprezentată de președintele Răzvan Burleanu și de secretarul general Radu Vișan.

  Noul președinte al UEFA va fi ales dintre olandezul Michael van Praag și slovenul Aleksander Ceferin, la al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, de la Atena. Inițial în cursa pentru șefia UEFA s-au înscris trei candidați, însă spaniolului Angel Maria Villar, care activează în prezent ca președinte interimar, s-a retras pe 6 septembrie. Totodată, va fi aleasă și reprezentanta UEFA în Consiliul FIFA, singura candidată fiind italianca Evelina Christillin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img