More


  Angelique Kerber, noul număr unu WTA

  - Advertisement -

  g_280116_bs_kerber_989

  Germanca Angelique Kerber este, de luni, noul număr unu mondial în tenisul profesionist feminin, după ce a câștigat US Open, iar americanca Serena Williams s-a oprit în semifinale.

  Kerber (28 ani) devine a doua jucătoare germană care urcă pe primul loc în ierarhia WTA, inaugurată în 1975, și prima după ce Stefanie Graf a petrecut 377 de săptămâni în fotoliul de lider în 1997. Kerber este și cea mai vârstnică jucătoare care devine lider WTA, record deținut anterior de Jennifer Capriati (25 ani și 200 de zile).

  Serena Williams a fost în șase perioade lider WTA, ultima începând în urmă cu mai bine de trei ani în urmă, pe 18 martie 2013. Americanca a fost pe primul loc 186 de săptămâni consecutive.

  Simona Halep, care a fost întrecută în sferturi de Serena Williams, se menține pe locul al cincilea, cu un avans de aproape 400 de puncte față de Karolina Pliskova, finalistă la US Open. Irina Begu se menține pe locul 23, Monica Niculescu a urcat trei locuri și este pe 55, iar Sorana Cîrstea a coborât o treaptă și este pe 87. Ana Bogdan, la cea mai bună performanță a carierei (calificare pe tabloul principal la US Open), ocupă cel mai bun loc al carierei, 107.

  La dublu, Monica Niculescu a coborât două trepte și este acum pe 17, iar Irina Begu a pierdut zece locuri și a ajuns pe 58.

  În clasamentul Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep se menține a treia, prima este Kerber, iar a doua Serena Williams.

  La ierarhia încasărilor în anul 2016, Kerber a ajuns la 8,5 milioane dolari, Serena la 7,6 milioane, Pliskova a urcat pe trei, cu 3,2 milioane, iar Halep e ajuns a patra, cu 3,1 milioane.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img