FIFA pune capăt oficial parteneriatului cu France Footballimageresize

FIFA a decis să pună capăt, începând de anul viitor, parteneriatului stabilit în 2010 cu publicația France Football, în vederea atribuirii în comun a prestigiosului trofeu Balonul de Aur, rezervat celui mai bun jucător al lumii, au anunțat oficial vineri revista franceză și forul fotbalistic mondial.

În aceste condiții, o nouă formulă a Balonului de Aur va intra în vigoare începând cu viitoarea ediție, când trofeul va reveni sub patronajul France Football, care va prezenta mai multe detalii marțea viitoare.

Astfel, câștigătorul va fi desemnat începând din 2017 în urma votului unui juriu compus din ziariști, în timp ce căpitanii echipelor naționale și selecționerii nu vor mai fi consultați, ca până acum.

Trofeul FIFA Balonul de Aur a fost lansat în anul 2010 prin fuziunea Balonului de Aur atribuit de France Football și FIFA World Player, după ce Federația internațională de Fotbal, prezidată în acel moment de Joseph Blatter, a acceptat să plătească 15 milioane euro grupului Amaury, editorul France Football, pentru a beneficia de drepturile asupra trofeului creat în anul 1956.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts