More


  Încă o medalie de argint pentru Richie!

  - Advertisement -

  richie

  Scrimerul maghiar de origine română Richard Osvath a cucerit a doua medalie de argint la Rio. După argintul luat în proba individuală de sabie (categoria A), luni, la Jocurile Paralimpice, ieri, acesta a cucerit argintul şi în proba lui favorită, la floretă, de la Rio de Janeiro.

  În finala probei în scaun rulant, Osvath a fost întrecut de un sportiv din China, cu 15-8. În 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, Osvath obținuse bronzul la floretă (cat. A).

  Osvath s-a născut la Satu Mare, în 1985, și a început să practice scrima la CS Satu Mare, câștigând mai multe titluri de campion național al României.

  În 2008, a suferit o accidentare în timpul unui meci de fotbal cu prietenii și a rămas cu un picior paralizat, în ciuda a numeroase intervenții chirurgicale. Apoi a început să practice scrima în fotoliu rulant, optând să reprezinte Ungaria, deoarece în România nu putea practica acest sport.

  A dedicat medalia cucerită la Londra atât Ungariei, cât și României.

  Richie a recunoscut că e uşor dezamăgit că nu a luat aurul, dar recunoaşte cu sportivitate că adversarul a fost mai bun şi mai bine pregătit pentru finală.

  “Ne cunoaştem bine, ne-am întalnit în multe meciuri. Acum chinezul a fost mai bine pregătit, ştia cum să mă prindă. Îmi pare rău că nu am luat aurul…Aveam deja argint şi bronz…” a spus Osvath Richard, dublu medaliat cu argint la Rio 2016.

  Richie a fost felicitat acasă în România de foştii colegi de la Satu Mare şi de la loturile naţionale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img