Sătmăreanca Veres Greta a cucerit în premieră Cupa României la spadăgreta-veres

Sătmăreanca Veres Greta a reușit ieri cea mai importantă performanță a carierei la nivel de senioare. Spadasina legitimată acum la CSA Steaua a profitat din plin de absențele campioanelor olimpice, Simona Pop, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu și Simona Gherman și a făcut un concurs perfect reușind la finalul zilei să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului…

Cupa României la spadă are loc în această săptămână la Constanța. La start s-au prezentat 29 de sportive din ţară, iar printre ele s-au aflat şi trei sătmărence.

S-au tras două tururi preliminare după care s-a trecut pe tabloul incomplet de 32. Cea mai bună spadasină s-a dovedit a fi sătmăreanca Greta Vereş, legitimată la CSA Steaua. Pe tabloul de 8 a eliminat-o pe Bianca Mitricof (CSM Craiova), scor 15-10, după care a trecut de Alexandra Predescu (CSA Steaua) cu acelaşi scor. În ultimul act s-a aflat faţă în faţă cu Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) de care a dispus cu 15-12.

Greta Vereş a cucerit trofeul pus în joc, care şi în acest an rămâne la o sătmăreancă. Spunem asta deoarece la ediţia 2015, Simona Pop a fost cea care a obţinut Cupa României. Sătmăreanca Amalia Tătăran (Dinamo) a încheiat concursul pe locul 9, iar Teodora Coste (CS Satu Mare) s-a situat pe locul 12.

Cupa României continuă azi cu proba pe echipe, iar vineri şi sâmbătă intră în acţiune băieţii.

Simona Pop, în mijlocul micilor muschetari
Moment emoționant azi pentru micii scrimeri de la CS Riposta București. Înainte de antrenamentul de la prânz, sabrerii de la grupa 7-10 ani ai clubului privat de scrimă CS Riposta au avut ocazia de a se întâlni cu Simona Pop, una dintre cele patru componente ale echipei de spadă seniori feminin a României, recent câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio.

simona-pop-pitici

Aflată pentru câteva zile în Capitală, Simona a acceptat cu drag invitația tehnicienilor Sandu Constantin și Lucian Dina și a petrecut câteva minute în mijlocul micilor scrimeri. Aceștia din urmă au primit-o cu mult entuziasm pe Simona și au avut ocazia chiar de a-și face fotografii cu medalia de la Rio.

„Copiii de la Riposta sunt foarte deschiși și drăgălași. M-am simțit foarte bine alături de ei și de antrenorii lor. Le mulțumesc mult pentru invitație”, a spus Simona Pop la finalul acțiunii.

Simona Pop nu a mai apucat sa participe la Cupa României de la Constanța și după festivitatea de la Cotroceni a ales să rămână câteva zile în București.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts