More


  Sătmărenii, campioni balcanici la spadă

  - Advertisement -

  14316031_1273273729372809_1446426378_o

  Orașul bulgar Varna a găzduit la finalul săptămânii trecute, o nouă ediție a Campionatelor Balcanice de Scrimă pentru seniori. România s-a numărat printre țările participante, iar Federația Română de Scrimă a deplasat în Bulgaria o delegație formată din 22 de sportivi.

  După succesele de sâmbătă, din probele individuale, realizate de către Mălina Călugăreanu, Bianca Pascu și Adrian Szilagyi, care au cucerit medalii de aur la floretă feminin, sabie feminin și spadă masculin, duminică , România a câștigat toate cele trei probe pe echipe mixte: la spadă, floretă și sabie.

  De remarcat că în proba de spadă, echipa României ce a luat medaliile de aur a fost formată din sătmărenii Amalia Tătăran, Veres Greta, Adrian Szilagyi și Andrei Timoce. Iar în finală am avut un duel Satu Mare- Craiova, câștigat de ai noștri. De altfel imediat după concurs Amalia Tătăran a sărbătorit succesul și l-a dedicat orașului natal. Aceasta a purtat pe podium un tricou cu inscripția ” I love Satu Mare”.

  A început Cupa Federației la floretă
  Timp de patru zile, în perioada 12-16 septembrie, orașul Satu Mare găzduiește întrecerile Cupei Federației la floretă cadeți și juniori, la feminin și masculin.

  Competiția are loc la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare, iar luni, 12 septembrie, s-a disputat proba de floretă feminin cadeți. La start, care s-a dat la ora 9:00, s-au prezentat 15 sportive. S-au tras două tururi de grupe preliminare, iar apoi toate sportivele au ajuns pe un tablou incomplet de 16, de eliminări directe.

  După un concurs disputat, ediția din 2016 a fost câștigată de Raluca Drăghici. Legitimată la CS Farul Constanța, Raluca a trecut în finală de Rebeca Cândescu (CSA Steaua), scor 15-11. Podiumul a fost completat de Emilia Corbu (CSTA București) și Andreea Gheorghe (CSA Steaua).

  Rezultatele sătmărencelor: 7. Mellany Pfeifer, 8 Melissa Korossy, 9 Teodora Șofran.10. Amarillizs Pallai.11. Zsofia Kato 13.Klaudia Figuș , 14. Diana Șuta ,15.Vivien Szabo..

  Programul următoarelor trei zile de concurs din Cupa Federației de la Satu Mare este următorul:
  MARȚI, 13 SEPTEMBRIE
  Ora 09:00 – floretă feminin juniori;
  MIERCURI, 14 SEPTEMBRIE
  Ora 09:00 – floretă masculin cadeți;
  JOI, 15 SEPTEMBRIE
  Ora 09:00 – floretă masculin juniori  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img