More


  452 de pensii de urmaș au fost oprite de la plată în județul Satu Mare

  - Advertisement -

  eugenia-sabau

  Copiii au dreptul la pensie de urmaș dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani. Având în vedere faptul că plata pensiei de urmaș se suspendă dacă nu se face dovada continuării studiilor, în județul Satu Mare un număr de 452 de pensii de urmaș au fost oprite de la plată pentru luna octombrie.

  Actele necesare ale celor îndreptățiți să beneficieze de pensie de urmaș trebuiau depuse până în data de 7 octombrie, însă un număr foarte mare de persoane nu s-au prezentat la timp. Din nefericire, acești copii nu vor beneficia în această lună de acest ajutor financiar.

  ”Îmi pare foarte rău că, deși s-a mediatizat această informație ca să ajungă la toți cei în drept să beneficieze de acest ajutor financiar, foarte puțini au depus aceste acte. Am amânat până în data de 8 octombrie, am lucrat și sâmbăta ca să putem să facem aceste comunicări”, a spus directorul Casei Județene de Pensii, Eugenia Sabou.

  De menționat este faptul că pentru a beneficia de pensia de urmaș în luna noiembrie, beneficiarii trebuie să depună actele până în data de 28 octombrie.

  Beneficiarii pensiilor de urmaş sunt obligaţi să depună la Casa Judeţeană de Pensii  sau la Casa Locală de Pensii , după caz, următoarele acte:

  -adeverinţă şcolarizare pentru anul şcolar eliberată după începerea anului şcolar (după 15 septembrie pentru elevi şi după data de 01 octombrie pentru studenţi);

  -pentru copiii care studiază în străinătate – adeverinţă originală şi traducerea legalizată.
  -cupon pensie (copie);

  -copie după buletinul tutorelui;

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img