More


  Absolvenţii aşteptaţi la bursă

  =

  bursa

  Peste 550 de locuri de muncă sunt oferite tinerilor absolvenţi de către angajatorii din judeţul Satu Mare, în cadrul Bursei locurilor de muncă, eveniment care va avea loc joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

  Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, şi-au anunţat participarea 43 de agenţi economici care oferă 557 de locuri de muncă.

  Pentru absolvenţii de studii superioare sunt oferite 38 de posturi, în meserii precum inginer/subinginer silvic, inginer zootehnist, medic veterinar, inginer în industria alimentară, inginer confecţii tricotaje, analist, inginer autovehicule rutiere, consilier/expert în economie generală, specialist în achiziţii, tehnician în asigurarea calităţii, inginer chimist, referent, inginer electromecanic, inginer mecanic. Mai sunt disponibile posturi în turism, de contabil, asistent social sau specialist în angajarea asistată.

  La finalul lunii septembrie rata şomajului în judeţ a fost de 3,73%. Din cei 5.651 şomeri înregistraţi, doar 425 mai erau în plată, adică 7,5% din totalul şomerilor. După nivelul de instruire, 5165 sunt absolvenţi de şcoală primară, gimnazială sau profesională, 387 au studii medii şi 99 superioare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img