More

    AJOFM Satu Mare, în top 5 în România

    ajofm

    Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare ocupă locul 5 pe țară, potrivit celor spuse de Iulia Cîrcei, secretarul general al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Aceasta s-a aflat săptămâna această într-o vizită de lucru în județul Satu Mare și cu această ocazie a urmărit activitatea de la punctele de lucru din Negrești și Carei, unde a văzut sediile, și a constatat care sunt problemele cu care se confruntă.

    Cuvinte de laudă
    Secretarul general al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Iulia Cîrcei a spus că are numai cuvinte de laudă la adresa activității Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, motiv pentru care, spune ea, la nivel național ar clasa-o în top 5 cele mai bune. ”Eu cred că activitatea la această agenție este foarte bună, de asta nu prea ne deplasăm până la Satu Mare, pentru că nu sunt probleme, ba dimpotrivă de foarte multe ori ne consultăm pe diverse probleme cu conducerea și specialiștii Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă din Satu Mare. Totuși, prezența este foarte importantă deoarece sunt multe lucruri pe care le vezi la fața locului”, a spus Iulia Cîrcei.

    Impresionată de cum a fost organizată Bursa
    Secretarul a participat și la Bursa locurilor de muncă dedicată absolvenților, unde a rămas plăcut impresionată de numărul mare de angajatori, care și-au prezentat interesul pentru această bursă.

    ”Ne-am bucurat de prezența foarte multor angajatori, de fapt, este o bucurie pentru că în fiecare an crește numărul angajatorilor care participă la bursă. Asta înseamnă că măsura activă pe care o are Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este o măsură bună și că angajatorii au căpătat încredere, că pot să își atragă foarte mulți angajați. Bursa de joi a fost o situație în care absolvenții, sau oricine altcineva, puteau să aleagă dintr-o mare varietate de posturi, au fost posturi pentru studii superioare, pentru studii medii. Ceea ce ne bucură, în urma discuțiilor avute la o firmă, am putut să angajăm și persoane care nu au foarte multe clase terminate pentru că firma a fost de acord să își reducă din cerințele inițiale și să facă cursuri de formare pentru cei care vor dori să se angajeze”, a spus Iulia Cîrcei.

    Peste 130 de tineri angajați
    Directorul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă, Simona Derșidan, a spus că rezultatele bursei vor fi făcute publice doar în 30 de zile de la finalizarea acesteia.

    ”În urma analizei chestionarelor completate de către agenții economici au rezultat următoarele date: Au fost selectate în vederea încadrării în muncă un număr de 136 de persoane și au fost intervievate 480 de persoane. La agenție s-au prezentat, până ieri, un număr de 14 persoane care au fost încadrate în muncă, din care 3 absolvenți. Analiza și rezultatele acestei burse vă vom face cunoscute la 30 de zile”, a spus Simona Derșidan.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE