More

    Ambasadorul Israelului, în vizită la Satu Mare

    ambasador-2

    Ambasadorul statului Israel la București, excelența sa Tamar Samash, s-a aflat ieri la Satu Mare, ocazie cu care a avut o serie de întâlniri atât cu prefectul Radu Bud, cât și cu președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, respectiv primarul municipiului Satu Mare, Kerskenyi Gabor. Discuţiile s-au axat în special pe oportunităţile de cooperare economică, turistică şi culturală între cele două state.

    În vizită la Prefectură
    Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a primit ieri vizita Excelenţei sale Tamar Samash, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel la Bucureşti. La întâlnire au participat şi subprefectul Altfatter Tamas, precum şi Decsei Nicolae, preşedintele Comunităţii Evreilor din Satu Mare.

    După o prezentare din punct de vedere geografic, economic, social şi politic a judeţului Satu Mare făcută de prefectul Radu Bud, discuţiile s-au axat în special pe oportunităţile de cooperare economică, turistică şi culturală între cele două state.

    Subliniind frumuseţea extraordinară a judeţului nostru şi a României, doamna ambasador şi-a exprimat convingerea că în câţiva ani România va deveni un pol regional de dezvoltare în Europa. La invitaţia prefectului, a promis o revenire în judeţul nostru, inclusiv cu ataşatul economic al ambasadei şi cu posibili investitori din Israel în domenii precum agricultura, turismul şi industria, domenii pentru care judeţul Satu Mare este deosebit de atractiv.

    ambasador-1

    Întâlnirea de la Consiliul Județean
    Tot ieri, Excelența Sa Tamar Samash, s-a întâlnit la sediul Consiliului Județean cu președintele Pataki Csaba, precum și cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Ambasadorul Israelului a vorbit despre viitoarele cooperări dintre cele două țări, în special cu județul Satu Mare, din punct de vedere al culturii, turismului. Excelența Sa a mai vorbit despre comunitatea evreiască, posibilități de investiții, dezvoltarea relațiilor celor două popoare.

    Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a vorbit despre județul nostru. Acesta a subliniat faptul că în județul nostru conviețuiesc în armonie români, maghiari, șvabi, și evrei, însă comunitatea evreilor este prezentă și astăzi prin tradițiile și patrimoniul construit în trecut. Unul dintre principalele obiective ale Consiliului Județean Satu Mare este de a ajuta atât promovarea, cât și păstrarea identității.

    La finalul întâlnirii președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba i-a dăruit o grafică despre sinagogile din Satu Mare, special creată de către Bócsi Evelyn, eleva Liceului de Artă ,,Aurel Popp” Satu Mare, pentru Excelența Sa și un buchet de flori. Ambasadorul Israelului, Tamar Samash, a promis că va mai veni în județul nostru.La sfârșitul zilei Ambasadoarea Israelului la București, Tamar Samash, a vizitat sinagoga din Satu Mare.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE