More


  Când omul sfințește locul

  - Advertisement -

  A vorbi despre omenie și despre oameni care mai fac ceva bun pentru semeni, pare un lucru desuet într-o lume în care știrile de scandal țin primele locuri în audiențe printre programele de televiziune și tabloidele ”la modă”. Cu toate acestea, nu pot să mai tac și spun cu voce tare că mai trăiesc OAMENI printre noi, care au un aport important în mersul societății și aduc mari servicii comunității, fără a ieși neapărat în față; oameni onești, profesioniști, dedicați unui singur scop: a face binele din tot sufletul, tuturor celor care au nevoie de ajutor. Printre acești mulți anonimi, Eroul nostru deține un rol important în cadrul societății civile din Satu Mare și nu numai, fiind Vicepreședinte al Asociației Economice Germano – Române pentru Regiunea de Nord Vest, unul din coordonatorii Asociației Camera Meșteșugarilor din Satu Mare și Președinte al Forumului Democrat German din Satu Mare. Un împătimit și incurabil iubitor de familie și de Dumnezeu, Iosef este acel om care de fiecare dată când s-a organizat câte un Pelerinaj la Medjugorje, s-a implicat trup și suflet la organizarea fiecărui proiect de acest gen, și nu numai. De asemenea, este unul din oamenii datorită și prin intermediul cărora multe biserici și familii nevoiașe din județ au primit ajutoare, susținere materială sau de alt gen. Țin minte cum în acest an, plecând cu un grup de pelerini, Eroul nostru, atent la toate detaliile organizatorice și aflându-ne într-un impas financiar ne-a oferit ajutor financiar și moral pentru a ne duce visul mai departe. Și aceste mărturii sunt numai mici frânturi din multele fapte bune petrecute printre noi.

  Nu e de mirare, că Dumnezeu în Înțelepciunea și Dreptatea Sa știe să-i răsplătească pe aceia care fac binele dezinteresat; drept dovadă umană, stând și evenimentul petrecut ieri la Casa Șvabilor din orașul de pe Someș, unde Excelența sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România a înmânat Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania lui Josef Hölzli, el fiind și Eroul acestei povestiri …

  Îmi opresc tumultul gândurilor și sentimentelor, încercând ca aceste rânduri să nu prindă dulceagul iz de lozinci și vreun discurs sterp lipsit de conținut. Ar fi păcat de roadele bune dar neîmplinite, pe care le-ar putea produce în sufletele noastre, stimați cititori și – L rog pe Bunul Dumnezeu să sfințească aceste slove, pentru ca ajungând la dumneavoastră să producă ceea ce trebuie și EL vrea.

  Dincolo de cuvinte, rămâne ceea ce este limpede și clar ca lumina zilei; faptul că se mai întâmplă și lucruri bune în cetate, iar unul dintre cei care trudesc la înfăptuirea lor, este și proaspătul nostru sătmărean înnobilat de fapte și de recunoașterea internațională. Rămâne ca noi ceilalți să-i apreciem pe toți făcătorii de bine și să-i înconjurăm cu dragoste.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img