More


  Când somnul rațiunii naște…

  =

  – Știți, e bine să fim toleranți unii cu alții și să nu ne manifestăm prin fanatism religios …- Cam acestea au fost în câteva cuvinte mesajele Președintelui României Klaus Iohannis și ale Prim Ministrului Dacian Cioloș către popor. Adică cu alte cuvinte: dar mai lăsați-i pe bieții minoritari să se joace de-a democrația cum consideră ei, pentru că așa este bine. Aceste reacții voalate au apărut în urma acțiunilor devenite se pare supărătoare a ”Coaliției pentru Familie din România” și a demersului prin care 3 milioane de cetățeni au solicitat referendum pentru revizuirea articolului 48(1) din Constituție, cu privire la familie; astfel, într-un Comunicat adresat Președinției, coaliția mai sus numită specificând că: ”suveranitatea poporului nu poate fi pusă în discuție de nimeni și nu poate constitui obiectul niciunei negocieri (Constituția României. Titlul I, art. 2). Odată cu publicarea deciziei unanime a Curții Constituționale, care a constatat conformitatea inițiativei cetățenilor cu Constituția și cu principiile democratice, solicităm Parlamentului României să urgenteze procedurile legislative privitoare la discutarea și votarea inițiativei noastre de revizuire constituțională.”

  Un strigăt al unei părți consistente din societatea civilă românească, care nu dorește alinierea cu orice preț la tendințele și directivele ocupanților de fotolii de la Bruxelles, ca, sub masca unei democrații cu tendințe autarhice, să ne aliniem de bună voie și nesiliți de nimeni la fel și fel de curente ”care bat bine” și aduc mulți bani. A-ți apăra identitatea și valorile creștine sănătoase la tine acasă nu înseamnă intoleranță, așa cum exterminarea minorităților de orice fel, inclusiv sexuale, reprezintă un atac la libertatea și viața omului. Noi românii, suntem oameni primitori și iubitori de străini, pentru că noi înșine ne aflăm străini și pribegi pe acest pământ, în drum spre Patria Cerească; ne dăm și ”cămeșa de pe noi”, vorba poetului, vrând în schimb ca musafirii și vecinii să ne respecte casa, așa cum e ea … să ne-o păstreze curată.

  Nu știm dacă domnul Președinte Klaus Iohannis, și domnul Prim Ministru Dacian Cioloș, conștientizează faptul că mai presus de toate stă binele propriului popor și nu interesele vreunui Comitet Central de la Bruxelles, așa cum nu știm ce se mai discută pe la ”cei mari”, în spatele ușilor închise. În schimb e sigur că în fața tuturor ușilor, rămânem NOI, cei mulți, mici și poate neimportanți ca indivizi, dar URIAȘI ca mulțime. peră!

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img