More


  Consiliul Local a aprobat noua organigramă a Primăriei Satu Mare

  - Advertisement -

  cl

  Ședința de ieri a Consiliului Local Satu Mare a fost destul de încărcată, pe ordinea de zi fiind nu mai puțin de 35 de proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea, privind noua organigramă a Primăriei Satu Mare dar și a unor instituții subordonate, a fost destul de disputat, dar în cele din urmă consilierii au căzut la pace.

  Peste 300 de posturi în noua organigramă
  Noua organigramă a Primăriei Satu Mare cuprinde 308 posturi, din care doar 194 sunt ocupate în momentul de față, restul de 114 fiind vacante. Proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Kereskenyi Gabor, a fost destul de discutat până a se ajunge la a fi aprobat.

  Consilierul PSD, Radu Roca, a avut unele observații de făcut în ceea ce privește Biroul pentru unitățile școlare, a făcut și propuneri, dar în cele din urmă proiectul a fost aprobat, în unanimitate, în forma sa inițială. Tot Roca a cerut explicații directorului ADP, Bogdan Bozai-Vodă, cu privire la organigrama instituției.

  Tot în ședința de ieri, la propunerea primarului Kereskenyi, pe ordinea de zi a fost introdus un nou proiect de hotărâre privind amplasarea unui bust Paul Erdos în pasajul Ștefan Ruha, care a și fost aprobat.

  Opt străzi de pământ, reabilitate
  Și proiectele de hotărâre privind studiile de fezabilitate privind reabilitarea a opt străzi de pământ din municipiul Satu Mare a stârnit mici discuții, Consilierul UDMR, Tiberiu Gunthner, a arătat că în proiectul de reabilitare a acestor străzi nu sunt prevăzute trotuare și utilități și că acestea trebuie făcute. Străzile care urmează a fi reabilitate sunt Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor, Ferăstrău și Merilor.

  Consilierii locali au fost de acord și cu studiile de fezabilitate cu privire la reabilitarea termică a opt blocuri din Satu Mare, cu 425 de apartamente. În acest caz, proiectele pentru finanțare trebuie depuse până în data de 12 noiembrie.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img