More


  Doi sătmăreni încep o aventură prin Europa

  - Advertisement -

  dacia

  A început numărătoarea inversă pentru doi tineri aventurieri din municipiul Satu Mare. Ovidiu Pop şi Bogdan Tincu şi-au propus să facă o călătorie de 2.423 km cu tradiționalul și îndrăgitul autoturism Dacia 1310. Tinerii se pregătesc de zor pentru o experiență care, speră ei, să fie una de neuitat.

  O provocare pentru cei doi tineri
  În data de 16 octombrie, a acestui an, cei doi vor da startul călătoriei, care se anunță a fi una spectaculoasă. Dornici de provocări, tinerii spun că și-au dorit să aleagă mijlocul de transport cel mai dificil, având certitudinea că finalul va fi unul care va putea fi povestit peste ani și ani. Punctul final al călătoriei este Marea Britanie, însă până acolo peripețiile pot fi multe.

  „Am ales să facem acest traseu, pentru că în ultima perioadă tot mai mulți români pleacă acolo şi noi vrem să facem ceva inedit, să aducem un omagiu bătrânei Dacie. De ce am ales acest autoturism? Tocmai pentru că e prea uşor să parcurgi acest traseu cu o maşină performantă, iar cu această Dacie, va fi ceva deosebit”, a spus Bogdan Tincu.

  Vrem să traversăm Europa
  În viața de zi cu zi, cei doi tineri lucrează în IT, iar dorința de evadare din cotidian i-a făcut pe aceștia să aleagă un concediu mai diferit față de cele de până acum. De asemenea, dragostea de departe i-a determinat pe sătmăreni să aleagă o Dacie pe parcursul călătoriei, sperând ca astfel să facă cunoscută tradiționala mașină românească. Traseul pe care cei doi și l-au stabilit este următorul: Satu Mare-Budapesta-Viena-Munchen-Louxembourg-Bruxelles-Amsterdam-Calais-Dover-Londra-Stoke on Trent-Manchester.

  „Vrem să traversăm Europa şi să vizităm sate şi oraşe, evitând autostrăzile, pentru că vrem ceva diferit. Pe parcursul traseului nostru dorim să atragem priviri asupra acestui autoturism 100% românesc”, a mai precizat Bogdan.

  O maşină frumoasă, cu istorie
  Zborul cu avionul sau cu un autoturism mai ușor de condus ar fi fost o metodă mult mai simplă pentru cei doi, însă aceștia subliniază faptul că își doresc să aducă un renume tradiției și istoriei românești, în special mașinilor de origine românească.

  „Dorim să arătăm lumii o maşină frumoasă, cu istorie, din România”, a mai precizat Bogdan.

  De menționat este faptul că, înainte de a porni la drum, tinerii sătmăreni au reabilitat în mod minuțios autoturismul.

  Călătoria poate fi urmărită
  Cei care își doresc să ia parte, virtual, la această călătorie vor avea ocazia să urmărească activitatea celor doi, în fiecare zi, accesând pagina de Facebook: : https://m.facebook.com/daciaexpedition/ . Sătmărenii au spus că vor posta în fiecare zi poze și filmulețe de pe parcursul călătoriei lor. Nu rămâne decât să le dorim drum bun și o călătorie cât mai frumoasă!

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img