More


  Duel de zile mari între doi foşti campioni mondiali

  - Advertisement -

  article-1272153-096a5db4000005dc-924_468x298

  Într-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2010, Neil Robertson si Graeme Dott au incantat publicul, luni dupa-amiaza, sub cupola Circului Globus in primul tur la European Masters de la Bucuresti, primul turneu profesionist gazduit de tara noastra.

  Robertson s-a impus in final, cu 4-2, dar Dott a iesit din competitie cu fruntea sus, dupa ce a aratat un snooker de foarte buna calitate.

  Scotianul a inceput avantat cu un break de 57 de puncte, dar a pierdut pozitia bilei albe si Robertson l-a taxat fara sa stea prea mult pe ganduri. Break de 71 de puncte si primul frame era intrat in contul australianului.

  In frame-ul doi s-au inversat rolurile, Robertson ratand prima sansa dupa un break bun de 53 de puncte. Dott a aproape a inchis masa cu un break de 73 si egala situatia pe tabela.

  Frame-ul al treilea a fost si cel mai disputat al meciului. Robertson incepuse bine, dar dupa 12 puncte a ratat neagra de pe punct. Dott a strans un break de 53 de puncte inainte de a ratat o rosie la buzunarul de mijloc din partea dreapta. S-a intrat intr-un joc de snookere din care castigator a iesit in cele din urma Robertson, dupa ce acesta ratase de doua ori intalnirea cu bila galbena. Dott i-a lasat australianului o pozitie de free ball la bila maro, iar Robertson a incheiat frame-ul cu break de 29 de puncte.

  Robertson s-a distantat la 3-1 cu un break de 70 de puncte in frame-ul patru, joc pe care l-a castigat dupa ce Dott incepuse cu un break de 40 de puncte. O noua sansa ratata de scotian, care nu a jucat rau, dar i-a lipsit consistenta in momentele importante.

  Dott a revenit la 2-3 pe tabela dupa un break de 87 de puncte, insa Robertson a inchis meciul spectaculos cu un break de 112.

  Anterior disputei dintre cei doi la masa principala John Higgins l-a spulberat realmente pe englezul Michael Holt, dupa break-uri de 118 si 104 puncte. De altfel, scorul pe puncte al meciului incheiat in mai putin de o ora a fost de 366-31 in favoarea scotianului.

  Higgins joaca in optimi cu Tom Ford, in timp ce Robertson il va intalni pe invingatorul dintre David Grace si Rhys Grace.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img