More


  Emoții doar pe final!

  - Advertisement -

  olimpia-balotesti-2

  Olimpia a mai bifat o victorie în această ediţie de campionat, de data aceasta în faţa celor de la CS Baloteşti, scor 2-1, într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a, din Liga a 2-a. În urma acestui rezultat echipa sătmăreană urcă până pe locul 6 al clasamentului.

  Meciul de cupă pierdut în faţa celor de la Mioveni, scor 1-3, a fost şters rapid din memorie de băieţii lui Bogdan Andone care au reuşit să se impună, duminică, în partida de campionat în faţa celor de la CS Baloteşti. Starea precară a terenului dar şi unele inexactităţi din apărare au făcut ca Olimpia să câştige ceva mai greu decât se aştepta.

  Partida a început bine pentru „galben albaştri” care după ce şi-au creat două ocazii în debut, au reuşit să puncteze pe tabelă prin Silviu Pană (min.10), ideal găsit în careu de Romario Rus.Acelaşi Pană putea să marcheze un gol de generic de la 35 de metri în urma unei degajări greşite a portarului Iordan, însă şutul atacantului sătmărean este scos in extremis de goalkeeper-ul ilfovean.

  Dacă în primele 30 de minute oaspeţii nu au avut nici un şut pe poarta lui Anca Trip, prima apariţie în careul sătmărean putea să se soldeze cu gol. Bâtfoi a centrat de pe dreapta şi Herea, singur din 6 metri, a reluat cu capul direct în braţele portarului sătmărean (min.36).

  Ocazia lui Krausz, din minutul 38, avea să prefaţeze golul doi al Olimpiei, care a venit după ce Pană l-a angajat pe Luduşan, perpendicular pe poartă, acesta reluând sub transversală din 18 metri cu o boltă peste Iordan, uşor ieşit.

  În prima parte a mitanului secund tot gazdele sunt mai periculoase însă după un atac continuu al Baloteştiului, nou intratul Valentin Andrei şutează pe jos din 14 metri, la colţul lung, nu foarte puternic, dar plasat, şi îl învinge pe Anca-Trip.

  La scorul de 2-1, jucătorii Olimpiei fac pasul înapoi şi le permit oaspeţilor să preia iniţiativa. Elevii lui Cornel Nica sunt tot mai periculoşi şi mai ameninţători în careul sătmărean. Unele decizii ale centralului Dan Dreve dar şi cedarea deliberată a terenului îi nemulţumeşte pe cei 1000 de spectatori prezenţi pe Municipalul sătmărean, starea de nemulţumire fiind accentuată de schimbarea lui Kanalos, abia intrat pe teren, cu Feier.Până la urmă totul se termină cu bine pentru formaţia sătmăreană care reuşeşte să se impună la limită într-o partidă pe care singuri şi-au făcut-o grea.

  olimpia-balotesti-1

  Etapa următoare Olimpia are o misiune relativ ușoară pe terenul ultimei clasate, ACS Berceni, echipă ce nu a acumulat niciun punct până acum.

  Olimpia Satu Mare : Anca-Trip – Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaş – R. Rus, Sil. Pană, Krausz, D. Muntean (Kanaloş 54′, Feier 80′) – Luduşan (Tudoran 90+1′). Antrenor: Bogdan Andone

  CS Baloteşti: Iordan – Andr. Răuţă, Flămânzeanu, P. Ioniţă, C-tin. Dedu (Mirescu 64′) – Bakalli, Marciuc (I. Sandu 75′), Antoche (cpt.), L. Ion (Val. Andrei 57′) – Cl. Herea, Bâtfoi. Antrenor: Cornel Nica

  Declaraţii după meci:
  Cornel Nica – antrenor CS Baloteşti: „ Sunt nemulţumit de rezultatul final deoarece cred că puteam scoate cel puţin un egal. Sigur că am fost dominaţi clar în prima repriză însă actul doi al întâlnirii ne-a aparţinut în totalitate şi cred că puteam să aducem cel puţin un punct de la Satu Mare. Pun acest insucces şi pe oboseala care a intervenit la echipă mai ales după meciul de cupă. După această înfrângere situaţia noastră în clasament începe să fie tot mai îngrijorătoare şi nu mai este voie să facem paşi greşiţi dacă dorim să mai evoluăm şi de la anul în Liga a 2-a”.

  Bogdan Andone – antrenor Olimpia Satu Mare: „Sunt mulţumit de rezultat dar nicidecum de jocul prestat. Ne-am făcut noi jocul greu plus că pe un asemenea teren este imposibil să joci. Tot dau semnale de alarmă că avem un teren execrabil însă văd că nimeni nu ia nici o măsură. Cât priveşte schimbarea lui Kanalos, atât de contestată din tribune, am făcut-o deoarece nu a respectat sarcinile tactice pe care i le-am dat înainte de schimbare, iar cele câteva greşeli mari pe care le-a făcut ar fi putut să ne coste victoria.”

  Liga a 2-a
  Rezultate Etapa a 14-a

  Juventus Bucureşti – ACS Berceni  5-0

  Academica Clinceni – CS Mioveni 1-4

  Dunărea Călăraşi – ASU Politehnica Timişoara 2-3

  FC Braşov – Metalul Reşiţa 2-0

  Şoimii Pâncota – Dacia Unirea Brăila – nu s-a jucat

  Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Chindia Târgovişte 2-1

  CS Afumaţi – CSM Râmnicu Vâlcea 3-1

  Olimpia Satu Mare – CS Baloteşti  2-1

  Unirea Tărlungeni – UTA Bătrâna Doamnă 2-4

  Luni, ora 14:00
  Luceafărul Oradea – Foresta Suceava

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img