More


  Jurnalistul Mihai Ghencean s-a stins fulgerător din viață!

  =

  mihai-ghencean

  Redactor la Informaţia Zilei şi moderatorul emisiunii Mersul Economiei de la Informaţia TV, Mihai Ghencean ar fi trebuit să împlinească în curând 66 de ani. El s-a născut pe 8 Noiembrie 1950.

  Mihai Ghencean a lucrat, după absolvirea liceului, mai mulţi ani ca muncitor la Întreprinderea Unio Satu Mare. Încă din perioada tinereţii a avut preocupări literare, scriind poezii şi frecventând cenaclul literar Afirmarea. Îndată după revoluţie, adică la începutul anului 1990, s-a transferat la Gazeta de Nord-Vest ca redactor, unde a lucrat până în anul 1998, după care s-a mutat la cotidianul Informaţia zilei.

  Ca jurnalist, a scris cu predilecţie articole din domeniile economic şi politic. De asemenea, a fost realizator de emisiuni pe teme economice, rubrica „Mersul Economiei” , la postul de televiziune Informaţia TV.

  Reproducem în cele ce urmează o succintă notă autobiografică de pe blogul său, în care se referă şi la preocupările sale literare.

  “M-am născut în 8 noiembrie 1950 în Satu Mare. Sunt redactor la cotidianul Informaţia Zilei, căsătorit, o fiică, Andrada Cristina, născută în 1979, soţia Luiza-Doina. Am tipărit un singur volum până acum, intitulat «Cântece pentru Psyl», apărut în 2007. Sper să pot scrie şi publica în viitorul apropiat cel puţin partea a II-a la primul volum şi anume «Întoarcerea Psylului». Dar, sper să nu fie vorba despre un singur volum. Mai am în «sertar» manuscrise iar în cap, idei”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img