More


  Licitaţia care bloca proiectul NEPI, anulată de Primărie

  - Advertisement -

  primaria

  Licitația în urma căruia un sătmărean a cumpărat 20 de mp de teren cu 20.000 de euro a fost anulată, potrivit celor spuse ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Gabor Kereskenyi. Edilul şef a dezvăluit numele celui care a cumpărat terenul adăugând că la baza anulării licitaţiei a stat noţiunea de concurenţă neloială.

  Concurenţă neloială
  Decizia de a fi anulată licitația a fost luată ieri, iar comisia convocată a hotărât în unanimitate acest lucru. Primarul Kereskenyi Gabor a precizat că după licitație, la sediul Primăriei Satu Mare au parvenit niște contestații în care existau indicii că a fost încălcat principiul concurenței loiale. Primarul a solicitat de la Registrul Comerțului unele date din care reiese că cel care a cumpărat terenul respectiv, Gavrilă Oniga, este asociat la o firmă concurentă cu concernul NEPI. Nu a fost întâmplător că s-a ajuns la acest preț anormal de peste 20 de ori mai mare.

  Primarul a mai spus că în caietul de sarcini exista o prevedere care stipula că în caz de concurență neloială licitația se poate anula. Lucru care s-a și întâmplat. Cumpărătorul a fost informat să nu facă plata.

  În ședința Consiliului Local Satu Mare de astăzi se va vota dezmembrarea terenului. ”Concluzia este că noi trebuie să luăm act de voința locuitorilor, cu toate că până la un anumit nivel procedura s-a făcut în parametri normali și legali. NEPI face la Satu Mare o investiție de 40 de milioane de euro, au la dispoziție 4,5 ha de teren și trebuie să-i sprijinim. După dezmembrarea terenului se va face o nouă licitație, dar va fi clar ce teren se vinde și unde”, a mai spus primarul Kereskenyi.

  Noutăţi despre Podul Decebal
  Tot în cadrul întâlnirii de presă de ieri de la Primărie, viceprimarul Adrian Albu a dezvăluit şi câteva noutăţi în ceea ce priveşte lucările de la Podul Decebal, despre care a spus că sunt întârziate cu aproximativ o săptămână. În prezent mai sunt de făcut încă trei rosturi de dilatație, se vor schimba stâlpii, va fi refăcută rampa de urcare pe pod de la Finanțe și trotuarul pe o parte. Coborârea spre Burdea este încă în faza de documentație.

  Viceprimarul Albu spune că aici se are în vedere formarea a patru benzi de circulație: două spre bulevardul Octavian Goga, una spre Cloșca și una spre Drumul Careiului. Cu alte cuvinte, va mai fi înființată încă o bandă de 3-3,5 metri lățime. Acesta a mai precizat că se ia în calcul și varianta lărgirii bulevardului Octavian Goga unde există o autorizație și unde se poate face acest lucru deoarece cablurile sunt în subteran.

  Referitor la Podul Decebal, primarul Kereskenyi Gabor a arătat că, deși nu a spus niciodată asta, contractul privind lucrările este din 2015 și nu își poate explica de ce lucrările nu au început încă din martie. Primarul a mai precizat că este vorba despre un contract multianual mai amplu care prevede lucrări și în 2018.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img