More


  Liviu Pop: Organizația PSD Satu Mare a fost măcinată

  - Advertisement -

  789

  O ediție de excepție a emisiunii ”Politica Sătmăreană” a avut loc săptămâna trecută, când Mircea Govor l-a avut ca invitat pe senatorul Liviu Pop din județul Maramureș. Aceștia au dezbătut diverse probleme cu care România se confruntă, dar și dificultățile pe care județul Satu Mare le întâmpină în momentul actual.

  Lipsa unui reprezentant în Senatul României este una dintre majorele preocupări pentru care județul Satu Mare ar trebui să găsească o soluție.

  ”Contează foarte mult să ai o reprezentare la nivel parlamentar. Cei care fac administrație și alegătorii noștri ar trebui să știe un singur lucru: e foarte important să ai un parlament care să susțină un guvern, să ai un guvern care alocă, prin măsurile și politicile publice, bani și facilități către administrațiile locale, iar acolo unde avem primari gospodari și președinți de consilii județene extraordinari, să facem viața mai bună pentru fiecare român. Până la urmă, aceasta este legătura dintre parlament, guvern și administrație locală”, a spus Liviu Pop.

  În mandatul trecut, când la vicepreședinția Consiliului Județean Satu Mare se afla PSD, cele două Consilii Județene ale Sătmarului și Maramureșului au colaborat foarte bine, în special prin relația vicepreședinților de la acea vreme. După alegerile locale, organizația PSD Satu Mare a rămas însă fără funcție de conducere la nivel local și județean, iar pe de altă parte Maramureșul are la conducerea județeana un membru al organizației PSD.

  ”Din păcate, și pentru noi în Maramureș, și pentru dumneavoastră în Satu Mare, ceea ce s-a întâmplat la Satu Mare, mă refer din punct de vedere al partidului social democrat, depășește dimensiunea partidului social democrat. Evident, organizația a fost măcinată! Am avut o conducere interimară aici, dacă aveam în alegerile locale o conducere solidă, nu aveam rezultatul acesta și puteam obține un scor mult mai bun la Satu Mare și pe de altă parte o negociere mult mai bună”, a afirmat senatorul.

  Suntem în prag de campanie electorală, înaintea alegerilor parlamentare, iar listele pentru Camera deputaților și pentru Senat sunt aproape finalizate în întreaga țară. Este bine știut faptul că în județul Satu Mare, în urma aflării listelor din interiorul partidului social democrat unii membri au decis să migreze către alte partide. Este vorba despre fostul primar, Dorel Coica împreună cu Vasile Ciocan, fostul consilier județean PSD, care au decis să devină membri ai Partidului România Unită.

  ”Recunosc că sunt surprins-mâhnit vizavi de fostul primar al municipiului Satu Mare pe care l-am cunoscut. Am avut chiar multe discuții, este un om extraordinar! Am fost de două ori la Satu Mare în calitate de ministru și alături de conducerea județului de atunci erau derulate niște proiecte extraordinare. Mă surprinde că a ieșit din partidul social democrat. E până la urmă decizia fiecăruia, și eu sper că cetățenii județului Satu Mare vor vota programul partidului social democrat, nu persoanele fizice care se supără și ies din acest partid, din diferite motive”, a încheiat Liviu Pop.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img