More


  Masculic Csaba, noul city-manager al municipiului Satu Mare

  - Advertisement -

  kerekeny-gabor

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că cele mai mari șanse de a ocupa funcția de city-manager este Masculic Csaba. Tot cu aceeași ocazie a prezentat și investițiile care vor urma în oraș, dar și problemele cu care se confruntă Primăria Satu Mare și serviciile subordonate.

  Fac echipă bună
  Kereskenyi a arătat că va avea loc un concurs, însă o persoană care sigur va participa și pe care l-a îndemnat să-și depună candidatura este Masculic Csaba. Primarul este de părere că Masculic corespunde cerințelor acestui post și vor face o echipă bună. Masculic este inginer de profesie și are studii de specialitate. Primarul Kereskenyi a declarat, în urmă cu câteva zile, că a avut mai multe runde de discuții cu noul city-manager adăugând că este persoana cea mai potrivită cu care dorește să lucreze pentru binele municipiului Satu Mare.

  Referitor la situația posturilor din cadrul Primăriei Satu Mare, edilul șef a arătat că mai bine de o sută de posturi nu sunt ocupate. Primăria dispune de 308 posturi din care 114 sunt vacante și doar 194 ocupate. Asta în condițiile în care organigrama a fost redusă cu 16 posturi față de administrația anterioară. ”Marea noastră problemă este să găsim oameni. Nu văd cum vom putea face angajări în posturile cheie, nu văd cum putem angaja oameni de conducere”, a precizat primarul Kereskenyi.

  Proiectului de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statutului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Satu Mare şi ale Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare va fi supus spre aprobare în cadrul ședinței Consiliului Local de mâine. Dacă organigrama va fi aprobată, atunci Primăria Satu Mare mai trebuie să angajeze peste o sută de persoane.

  Kaufland începe lucrările
  Tot în cadrul conferinței de presă de ieri, Kereskenyi a precizat că cei de la Kaufland vor începe, în cel mai scurt timp posibil, lucrările la construirea noului magazin din Satu Mare care va fi amplasat pe strada Corvinilor colț cu Bulevardul Henri Coandă. Primarul a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o discuție cu investitorii care au spus că-și doresc să realizeze această investiție. Se preconizează ca aceste lucrări să fie terminate până la sfârșitul lunii septembrie a anului viitor.

  Al doilea magazin Kaufland din Satu Mare urmează a fi construit în locul fostei „fabrici de scaune”, precum şi pe terenul viran din jurul acesteia, cu intrări de pe Bulevardul Henri Coandă şi strada Corvinilor.

  Străzi de pământ, reabilitate
  Primăria municipiului Satu Mare are în vedere modernizarea a opt străzi de pământ din oraș. Primarul Gabor Kereskenyi a precizat , în conferința de presă de ieri, că modernizarea acestora va fi supusă dezbaterii consilierilor locali în cadrul ședinței de astăzi. Străzile care urmează a fi modernizate sunt Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor, Ferăstrău și Merilor. Edilul șef a mai spus că se va încerca includerea celor opt străzi pe programul POR.

  Tot cu aceeași ocazie, primarul Kereskenyi a mai precizat că se are în vedere reabilitarea termică a opt blocuri din Satu Mare, cu 425 de apartamente. În acest caz, proiectele pentru finanțare trebuie depuse până în data de 12 noiembrie.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img