More

    Primăria face ordine pe malurile Someşului

    mal-primarie

    Intenționând să facă ordine pe malurile Someșului, Primăria municipiului Satu Mare va demara o amplă campanie de defrișare între Podul Golescu și Podul de Fier. Conducerea Primăriei precizează că defrișarea va viza doar arbuștii și tufișurile, nu și arborii deja existenți.

    Defrișarea, până la sfârșitul lunii
    Conducerea Primăriei Satu Mare urmează să demareze o acțiune de curățare a malurilor râului Someș, între poduri, până la cel de cale ferată, zona urmând să capete un aspect civilizat. De asemenea, s-a solicitat CFR–ului să cureţe zonele de lângă căile ferate.

    “Vom face o operaţiune care se va finaliza în luna noiembrie. Trebuie să vedem dacă îi putem convinge pe cei de la CFR. Este vorba despre a se defrişa toată zona căii ferate pe o distanţă de 7 – 8 – 10 metri de fiecare parte pe tot parcursul oraşului. Sunt câţiva km. Mai avem discuţii cu cel care are ştrandul, nu a tăiat iarba de la podul de cale ferată până după ştrand niciodată în acest an. Mai vrem să facem o defrişare a malurilor, zonelor inundabile, suntem în discuţii cu Apele Române, dar e greu în Ţara Românească, pornind de la Podul Golescu până la podul de cale ferată, urmând să aibă un aspect mai normal, că acum arată ca o pădure. Ulterior o să ne gândim împreună ce putem face în acea zonă care poate fi o zonă de agrement foarte frumoasă”, a spus viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu.

    Ce se defrișează
    În legătură cu această operațiune de curățare a malurilor, Primăria Satu Mare face unele precizări pentru a nu exista confuzii. ”Aducem la cunoștința cetățenilor faptul că intenția Primăriei Municipiului Satu Mare de a defrișa malurile Someșului în zona dintre Podul Golescu și Podul de fier se referă doar la tufișurile și arbuștii crescuți spontan. Defrișarea NU se referă la arborii existenți (plopi și sălcii), aceștia trebuie doar întreținuți. Intenția Primăriei este de a crea un aspect civilizat și plăcut în această zonă de promenadă din municipiul nostru”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare.

    Totodată, va fi făcută o estimare a costurilor pentru un an, iar Primăria va stabili în ce măsură îşi poate permite întreţinerea acestor zone în fiecare an.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE